Friday, May 27, 2011

MAKBUL Sebuah drama tentang Doa

Sape tau sekarang ni ada drama best kat TV2? Drama Makbul yang ditayangkan setiap malam Jumaat. Aku sebenarnya secara tak sengaja tengok drama ni. Yelah selalu tu setiap malam Jumaat memang tak tahu nak tengok cerita apa. Asik2 tayang citer seram. Aku memang tak minat citer seram ni so kebetulan malam tu aku tinggal dengan Kasyah jek sbb suami gi study aku layanlah citer ni. Best rupanya. Sangat menginsafkan.



Makbul sebuah cerita tentang doa. Kisah seorang kontraktor yang tak percaya pada doa. Die rasa semua kejayaan die sebab usaha die tapi bukan sebab die berdoa minta pada Allah. Memang ada sikit riak dalam diri kontraktor ni. Die tinggal kat kampung yang damai yang ada tinggal juga seorang pemuda lurus bendul nama Bol. Walaupun Bol ni tak pandai tapi dia tak pernah menyusahkan orang malah rajin berusaha. Tapi kesian sebab Bol selalu kena buli dengan geng mat rempit dalam cerita ni. Oh aku suka dengan karektor Bol dalam ni. Berjayalah watak tu. Senang citer cerita ni best sangat. Cerita yang memberi pengajaran bahawa setiap kejayaan kita itu adalah kerana Allah. Tak perlu pelakon popular yang penting best. Hmmm tak banyak cerita yang memberi pengajaran macam ni kat TV.. Balik2 cerita aku cinta padamu... Kau curang padaku dan yang sewaktu dengannya. Bosan.

Aku tahu ramai yang tak layan RTM tapi drama ni memang best. Sayang sbb tak banyak promosi pasal drama ni kat TV so aku nak ajak semua yang baca blog aku ni untuk join sekali layan cerita ni. Malam jumaat ye. Khamis jam 9 malam di TV2.

Jom kite layan lagu OST drama ni. Ku Bermohon Padamu.. Memang best lagu ni. Terbaik!



Pada yang nak dapat serba sedikit gambaran tentang drama makbul ni, boleh layan video ni...gerenti terpikat.

3 Magic Words:

ezarn said...

aku pernah tgk iklan dier.

AnneRaini said...

tgk iklan jek..meh layan citer ni..beshhh.

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

drama ni mmg best.. a must watch..

: MAKBUL: sebuah cerita tentang doa KARYA HEBAT RTM!
: JOLOK SAMPAI PANCUT!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...