Monday, May 30, 2011

Remeh

Kalau cerita kat budak2 kecik sure diorang rasa malu bile orang yang dah dewasa atau lebih tepat lagi menghampiri menopaus berperangai seperti anak kecil. Memalukan sungguh. Nasib baik sikap suka berfikir sebelum bertindak aku ni tak menjadikan aku sestupid dia. Tapi secara peribadinya aku memang sentap. Yelah selama ni aku jenis orang yang tak berkira dengan orang lain..Susah nak marah orang luar yang bukan ahli keluarga sendiri sbb aku rasa tak layak nak memperlakukan orang sedemikian rupa. Biar apepun yang berlaku aku simpan jek. Alah setakat tak puas hati sikit2 tu aku boleh pejam mata jek..Bekerja dalam situasi kurang menyenangkan memang tak seronok. Lagipun tak merugikan aku so no harm ignoring..

Tapi kali ni ke'dek'an aku telah teruji. Takleh nak ignore jek sbb obvious sangat sikap kurang ajar dia tu. Apa korang rasa kalau tibe2 bile ko tanya orang baik2 pastu die buat dek jek? Yang lagi best tu dahlah ko nak tolong ambikkan barang tapi die boleh ambik sendiri sambil cakap sesuatu yang menyakitkan hati... Sabar Anne..Sabar...Die dah nak menopaus...(ayat nak sedapkan hati)...Serius selama ni aku tak pernah menyakitkan hati sesiapa dalam opis ni melainkan aku dalam sedar ditindas.. Tapi dah namanya aku ni tak suka buat perangai so aku sabar jeklah..

Sejak bos baru masuk, aku ni dah jadi macam kuli dah..Aku tak tahulah sape yang pandai2 bagitau aku ni 'opis boy' kat sini. Kerja2 potostat yang sepatutnya dibuat oleh assistant bos aku yang kena buat...Pelik tapi sbb tak mau menimbulkan kekecohan aku diam jelah dan buat gak kerja2 potostat tu... Ikutkan hati nak jek aku tanya assistant die aka orang yang buat aku sentap sekarang, kenapa aku kena buat kerja die tapi sbb taknak timbulkan suasana kurang senang kudiamkan saje..

Harini boleh pulak dek kerana stapler opis punya die berperangai budak sekolah dengan aku. Untuk pengetahuan ko, bukan aku yang pinjam stapler opis yang ko guna tu tapi bos aku yang mintak. So stapler opis yang ko guna tu memang ada kat dalam kotak dekat dgn tempat stationary so memang boleh amik jek tanpa ada halangan. Kenapa pulak ko nak marah aku sebab tak pulangkan stapler opis yang ko guna tu pada ko??? Aku pernah tak marah ko??? Buat muka or pape jelah yang boleh menyakitkan hati.. Dahlah kalau setiap kali aku nak tanya pape aku cube tanya sebaik mungkin tapi ko boleh buat aksi kurang hajar pulak.. Aku kalau ko hilangkan pape barang opis yang aku guna aku tak kisah pon sbb aku boleh amik yang lain kat tempat stationary.. no hal sbb aku ada kaki tangan sendiri. Tapi ko sangat kebudakbudakkan... Hello itu stapler opis. Bukan ko punya.. Dasar C*** makan b*%&...

Sorrylah aku emo giler..Aku kalo buat baik dgn orang aku harap orang jgn buat taik dgn aku tapi bile sekali aku dah sentap sorylah aku nak buat2 lupa..Memang aku ingat sampai bile2... Jangan salahkan aku kalo lepas ni aku buat benda yang sama.. Nak info daripada aku? Sory!

daaaa.........

1 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah,mrh sgguh..

sbr2 kak..

meh sy babap org yg bakal menopoooss tu.. =)

lek ea..

p lyn pic kg sy yg damai itu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...