Friday, May 20, 2011

Selamat ke???

Hajat hati nak gi Bandung next year. Dah plan nak pergi dengan my bestfriend berdua jek. Kirenya macam cuti2 rehatkan diri dari penat jaga anaklah. Lagipun aku memang tak pernah lagi pergi bercuti dengan kawan2. So memang looking forward nak pergi dengan kawan aku jek.

Semalam dok cek tiket AirAsia. Quite affordable and considerable. Dah sms my friend and she was okay with it. So aku bgtau my husband that aku nak pergi Bandung next year Jan, tetibe die kate "kenapa tak nak bawa abang? Pergi berdua je sapa nak jaga sayang? Orang lain kalau die tak kisah bini die pergi mana2, tu lantaklah. Abang sayang bini. Risau tu sape nak jaga keselamatan sayang. Kalau abang pergi kursus pun abang tak tinggalkan sayang sorang tau."
Hah, gitulah lebih kurang ayat die. Huhuhu..tension aku. Dahla memang teringin sangat nak pergi.

Korang selamat tak kalau aku gi Bandung dengan my friend saje? Lagipun ade gak kawan aku yang gi Bandung berdua jek perempuan (sbb die belom kawen) okay jek aku tengok. Aku bukan tak nak pergi dengan husband dan anak tapi objektif aku adalah shopping sampai lebam. Kalau pergi dengan laki kang nak kena byr tiket flight die, sewa hotel satu bilik instead of kongsi bayar dgn kawan, byr makan n supir sendiri.. Semuanye aku kena bayar sendirilah. So bajet nak shopping nnti habis sbb kena byr kos utk 2 orang. Lagipun kalau gi dengan husband tentulah kena bawa anak. Susah tu nak heret anak kecik sambil shopping. Buatnye anak meragam dah kena settlekan anak dulu. Nanti masa shopping jadi terhad. Betul tak? Aku bukan create alasan tapi ini facts ok.

Huwarghh sangat nak pergi jalan ke Bandung. Kalau laki aku nak ikut kenalah postpone dulu tunggu sampai duit jadi double baru leh pergi... Izan, kalau tak dpt gi Bandung kite gi Sarawak or Sabah pon okey gak. Lagipun passport aku mati March tahun depan...huhuhuhu

8 comments:

LindaRahim said...

mmg sonok lau dpt jln shoping ngan girlfren...p lau suami sy pun mesti dia x kasik...x payah tanya pon dah tahu jawapan yg dia akan bg...lau nk jln shoping ngan girlfren, alamat takat jusco @ tesco je la....hihihi...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p ngn sy jelah..

pasti selamat..heheh..

AnneRaini said...

Linda: sy mmg jrg keluar dgn kwn2 sbb sume dok jauh dan dah kawen. Bile ade peluang nak gi jalan ni mmg taknak dilepaskan...tapi suami pulak ragu2..ajak die pergi die takde duit harap kite yang support..tu yang malas nak ajak die tu..

AnneRaini said...

nusha: jom. kalau gi ramai2 lagi best.

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah2..menarik ni!!

p/s: xsbr nk tgk akk jahanamkan mcm mane..hahah..

ezarn said...

babe...aku xkisah jer g memane.asalkan dpt jln2 n hang out with frens

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

cerita sy ader trsenarai nama akk..

http://nusha1706.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

akhirnya bli tiket dh kan??cik abg kata ape kak??eheheh..

p/s: silekan sengih smpai ke tlinge.. =) soei,sy suke plak nk selit nama akak kat entry itu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...