Tuesday, May 10, 2011

Taman Tasik Putrajaya

Hari Ahad petang aku dengan suamiku decide nak bawa Kasyah pergi jalan-jalan kat taman so that Kasyah boleh jalan atas rumput. Asik jalan dalam rumah jek so bawa kat luar pulak. Kami pergi taman tasik kat depan PICC tu. Ramainye orang kat situ. Mungkin sebab suasana dan pemandangan cantik selain kawasan yang best untuk piknik.

Kasyah memang teruja betul dapat pijak rumput ni. Die asik berjalan jek. Suka betul die tengok orang ramai main-main kat situ.

Masa awal-awal pegang dulu tangan die. Takut die tak pandai balancekan badan. Aku nak peganag tangan sebelah lagi tu die tak bagi. Die lepaskan tangan aku..Amboi bukan main lagi ye.. Dah lama2 die berjalan sendiri jek. Tak mo pegang tangan..

Tengoklah muka si budak ceria ni. Takpe lepas ni tiap2 minggu kite pergi taman ye..

Masa ni dah penat dah. Duduk jap sambil main rumput.. Jakun betul dengan rumput ni. Ape je yag die dapat capai semua nak masuk dalam mulut.. Hadoila.

Eh, eh aksi apa pulak ni? Macam nak tomoi jek..hihihi. Die sekarang memang suka buat muka geram sambil tangan naik cam nak terbang jadi superman....Kalau buat macam tu mengekek2 die ketawa.

Hah nak buat ape cabut rumput tu.....tangan tak reti diam betul.

Mama pun nak enterpem jugak...

Weeehuuuu..Seronok ide dapat main gelongsor ni. Nak main buai penuh so main gelongsor jela..

Matahari nak terbenam...Panas walaupun dah nak dekat pukul 7 dah masa ni..

Ewah, kemain laju lagi die berjalan. Ada makcik tu tanya aku Kasyah ni dah setahun lebih ke? Terkejut die bila aku cakap Kasyah baru 10 bulan. Yela die dah berjalan terkedek2 macam budak umur setahun lebih. Nak ajak balik pun susah sebab asik nak berjalan lagi..

Sebelum balik kite poseing dulu... Masuk jek kete terus die lepak agaknye penat sgt berjalan tak berhenti.

Sekarang ni kalau kat rumah pun die dah tak berapa merangkak dah sebab dah 'dapat kaki'. Nak gi dapur jalan, gi meja makan jalan, gi bilik jalan. Senang citer nak kemana2 jek die berjalan walaupun dekat jek.. Kadang2 tu macam nak berlari dah aku tengok. Kemain laju. Tapi kalau laju sangat tak dapat nak balancekan badan tu.

Okeylah..daaaa.......

4 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

alahai,comei2..

Mamamya said...

uihhh...tembammnya dia...mai cubit pipi sikit...:D

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

kak anne!!

plat n nat coz operation...

AiDa AzRyN said...

hehe.. suka betol main rumput.. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...