Friday, July 1, 2011

Kecik hati...

Pernah tak korang rasa kecik hati??? Aku pasti semua pernah rasa kecik hatikan... Kadang2 orang tak sedar yang mereka dah kecikkan hati orang sekeliling. Tapi selalunya kalau kecik hati ni aku taklah sampai nak bermusuh or berdendam.. Cuma aku akan ingat. Selagi boleh buat macam biasa, aku buat. Dah namanya pun kecik so taklah sampai nak marah2. Simpan saja dalam hati.

Aku dah banyak kali terasa kecik hati. Selalunya bukan dengan orang terdekat.. Kadang-kadang terfikir kenapa orang buat aku macam tu???Memanglah bendanya kecik tapi bile difikirkan memang ada sedikit rajuk.. Contohnye kalau facebook.. Disaat orang lain sume jadi friend die, tapi ko bukan. Yang buat ko rasa kecik hati bile ko dah add tapi die reject..Terasa tak???? Ataupun, sebelum ni ko friend die tapi tibe2 jek ko dah jadi bukan friend pulak...Eh, kenapa ye??? Padahal kite tak pernah bermusuh apatah lagi nak bergaduh... Mesti akan ada rasa kecik hati. Mungkin ko tak kesah kalo yang buat tu bukan kawan yg mmg ko kenal tapi kalau tu kawan sekolah ko, and even kawan sekelas, mesti ko tertanya, ape beza ko dgn kwn kelas yg lain???...

Katakanlah ada event yang best yang ko boleh pergi tp tibe2 ko tak diajak sedangkan orang lain sume diajak...Mesti rasa kecik hatikan...Ataupun bile ko wat even and ko ajak orang tp orang tak dtg... Mungkin kalau orang tu tak berapa rapat dgn ko, ko tak kisah tp kalo kategori kawan baik ko??? Apa ko rasa? Lagi kecik hati kalo ko minta add nak hntr invitation die kate tak payah sbb tak pergi.. Perghhhh pedih wooo... Tu antara contoh2 benda yang boleh buat kite kecik hati...

Apakah contoh2 diatas terjadi pada aku? Mungkin! Apa yang aku buat hanyalah terima dan diam. Mungkin ini masa aku mana tau masa die nanti lebih teruk die terima... Ataupun mungkin masa tu takkan sampai pada dia bila2...God knows better.

daaaa........

6 Magic Words:

Mama Gee said...

pernahh oooo
mama ni lagilah hati tisu...
kalo kita asek komen2 kat wall org..tp dia satu komen pun takde kt wall kita..
buat kita kesik rs hati...huhuh

AnneRaini said...

mamagee:hah yg tupun satu hal gak tu...kecik je hati rasa...huhuhu

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sy kcik ati akk xkasi kek brthday tu =p

ieda said...

ya dik selalunya kawan2 di sekeliling kita yg suke buat kita mcm tu .. apa salah kita x tahu .. kdg2tu benci memikirkan tapi x suke sbb mereka ada di sekeliling kita ...

x perlah allah tuu ada .. yg baik dibaas baik dan yg jahat pasti akan menerima balasannya .. doa org2 teraniaya selalu terbela dik :)

s.y.a.r.q said...

tapi bile2 fikir kadang2 susah jugak nak jaga hati semua orang kan??

Manismadu84 said...

betul2....pernah terjadi gak...kenapa komen org lain dia balas tp kita x..padahal tgh on9 fb tu.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...