Wednesday, June 1, 2011

Kenapa????

Kenapa terjadi begini???? Sebak rasa hati ni Bergenang air mata aku. Sedih sangat. Pagi2 baca paper ada lagi kes buang bayi but this time, polis kata baby tu masih hidup semasa die dicampak dalam sungai..Ya Allah, kenapa sanggup buat macam tu?? Tak de langsung rasa takut dalam diri tu. Tak sayang ke kat anak??? Naluri ibu tu lahir semulajadi tau.. Tanpa dipaksa tapi kalau dah bersalin pun masih tak sayang anak tu, memang sahlah ko bukan keturunan manusia. Mungkin anak beranak syaitan nirrojim.

Memang rasa nak menitik air mata aku. Terbayang tangisan baby tu saat dia dicampak kedalam sungai. Dalam keadaan masih bernyawa dan tibe2 blupp..tertelan air,hidung telinga sume masuk air terus lemas.. Alah, tak sanggup nak fikir. Kesian weh. Apalah agaknye perasaan orang yang buang bayi tu? Tak rasa kesian ke? Ko main campak2 macam buang sampah..Gerammnyerrrr... Aku rasa hukuman setimpal bagi mereka yang buat benda ni adalah kerat tutt die bagi lelaki dan jahit tuutt die bagi pompuan.. Biar padan muka... Kalau memang tak nak, buang awal2..Maksud aku tau jek pregnant terus buang. Bukanlah aku nak menggalakkan tapi daripada tunggu sampai dah bernyawa dan jadi orang baru nak buang, mana lagi teruk??? Takpun bagi orang elok2..Bongok betul!

Aku ni tengok anak sakit sikitpun rasa kesian sangat. Semalam Kasyah kena cirit birit sampai melecet bontot die... Merah2 dan bengkak. Kena air memang die menangis sungguh2 sebab pedih. Aku yang tengok ni pun rasa nak menangis sama. Tau bontot die pedih tapi sbb die berak kena jugak dibasuh tahan jela hati ni... Aku rasa ibu2 yang lain pun sama. Kalau anak sakit mesti rasa sedih jugak kan?kan?kan?

Tak tahu nak salahkan siapa bila kes macam ni terjadi lagi... Aku rasa zamannya dah tibe dan siapa tahu 2012 tu penamatnya? Wallahualam.

4 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

manusia tiu mmg tiada hati dan perasaan..

nk cara senang aje!!

Nini Hartini said...

ahh masa tgk berita tu pun rasa geram sgt. baca entry ni lg tambah geram pd mereka2 yg berhati syaitan tu. ishhhh..

apa lah salahnya letak bayi tu depan pintu rumah org. ni pergi buang. dah lah buat dosa berzina, pastu membunuh. Geramnyaaaaaa...

kalau letak depan rumah saya, mmg saya akan ambil jd kn anak angkat. kita yg nk sgt tak dapat2 anak, dia yg dh dapat boleh pulak buang.

ehh over lak saye. hehehee

AnneRaini said...

nusha:takde otak juga..

AnneRaini said...

nini: memang geram..yang buat geram sgt tu baby tu hidup lagi...memang nak kena penampo..

biar over jangan gila..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...