Wednesday, June 15, 2011

Lagi 4 hari...

Tak sabar nak tunggu...lagi 4 hari Kasyah akan genap setahun...Wah macam tak caya jek dah setahun aku jadi mak orang... Dah macam2 pengalaman aku rasa.. Seronok sangat..

So naklah cerita pasal perkembangan Kasyah.. Alhamdulillah Kasyah membesar jadi budak yang sgt comel dan sempurna... Aku bangga sebab boleh dikatakan perkembangan Kasyah memang cepat. Lebih cepat dari rakan2 seusianya...Seawal umur 3 bulan Kasyah dah boleh meniarap sendiri. Dan bila umur die 5 bulan die dah mula merangkak. Memang cepat. Umur 9 bulan Kasyah dah mula menapak dan sekarang ni memang laju dah berjalan...Syukur semuanya berjalan lancar..

Ada orang kata kalau cepat jalan lambat bercakap tapi aku tak rasa begitu. Aku dah mula nampak tanda2 Kasyah akan mula bercakap...Memang mulut die bising dari dulu dan sekarang ni lagi bising. Paling comel kalau tengok die baca buku.. Sambil tengok buku mulut die membebel...Bile nampak muka aku dia akan sebut "mama" sweet sangat.. apa yang aku lagi bangga dan suka sebab Kasyah pandai sebut gajah.. Bukanlah sebutan die tu betul2 bunyi "gajah" tapi bila aku sebut gajah die ikut "tda..djah" hahaha terkejut aku dengar.. Terus cakap lagi gajah dan Kasyah stil cakap "tda..djah". Menjerit kesukaan aku...Yeay..anak mama pandai!!!!

Selain itu die suka follow aku sebut miow..dia akan follow dengan mulut terbuka luas "auwww".. Hikhikhik..tak sangka dah banyak yang Kasyah capai sebelum umur dia genap setahun...Harapnye Kasyah akan terus membanggakan aku...


MAMA SAYANG SANGAT KAT KASYAH.....

1 comment:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

lagi 4 hari bermakna ahad ni ea..

adoiii!!nk wish awal2 nie..

selamat hari lahir kasyah..aunty love u lbh2laa!!

p/s: xdpt on9 ahad ni rasanya..tu wish awal2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...