Wednesday, June 29, 2011

Nasi Ayam...

Makanan lagi. Kali ni edisi nasi ayam terjun...Bukan bidan jek ada bidan terjun tau..hehe. Buat nasi ayam ni masa kat kampung. Gara2 ada lebih ayam perapan untuk BBQ haritu so terus aku decide nak buat nasi ayam. Lagipun ayam perap yang tinggal tu memang perapan untuk nasi ayam. Kononnya perap yang tak pedas utk budak2, last2 tak jadi bakar. So dinasiyamkan oleh aku. Aku guna resepi yang sama dengan nasi ayam best sebelum ni. Boleh tengok kat sini.

Korang nak tau tak?? Hah tak nak? Ah, tak kira nak bagitau jugak..(sengal!) Mak aku tak pernah kot masak nasi ayam ni. Senang citer family aku memang tak penah buat nasi ayam. Kalau nak makan pon beli jek. Aku pernahlah masak nasi ayam ni dulu. Tapi tak ingat bile. Rasanya time aku belajar dulu kot.. Tak pon time aku sekolah. Hah sikit punya lama. So hari tu memang laku betul nasi ayam ni. Habis jam2 tu gak. Takde lebih nak buat makan malam. Yang adapun tinggal sup jek. huhuhuhu..nampak sangat nasi ayam aku sedap..(perasan :p)Anak sedara aku bertambah2. Ah, diorang tu kalau maksu die masak semuanya sedap.. (perasan lagi :p..ada rasa macam nak bagi penampor tak?)

Gitulah cerita nasi ayam terjun aku. On the spot. Nasib baik semua bahan pon ada. tinggal lebur jek. Ayam die memang terbaik . Mana taknya sehari suntuk diperap. Memang terasa segala perapannya. Fuhhh.. To all my anak2 sedara, lenkali maksu buat lagi ye...hehehe

daaaa.......

11 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

bak sini skit!!

ainnoraini said...

lapa ni..tengok nasik ayam tu...mesti sedapkan..

noor said...

rajinnya buat nasi aym...nyum nyum

itu ini sana sini

Mamamya said...

anneeeee...akak pose arini...dtg2 cni tgk lak n3 nasi mandhi n nasi ayam...aduhh...ngencesss dah ni....heheeeee

Manismadu84 said...

n3 yg lalu ko dah penah lah wt nasi aym...yg aymnya cm hangus tp laki ko kata sedap....

AnneRaini said...

nusha:takkan sikit jek..nah akak bagi seperiuk tp dlm mimpi jer ler..hihihi

AnneRaini said...

ain: kak, kalau lapar gi makan. Nanti masuk angin... :)

AnneRaini said...

noor: kebetulan..rajin tu memang taklah...

AnneRaini said...

mamamya: sorry kak lia...hehehe...sabar2 ptg kang boleh makan puas2..huhuhu

AnneRaini said...

manismadu:ye betul..bagus ingatan ko..

Fieza79 said...

woww nmpk sedap...rajin ye..kfieza dh lama tk merajin kan diri buat nasi ayam...biasa time raya baru la terasa nk buat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...