Monday, July 4, 2011

Durian oh Durian

♫Oh kome deghoyan dah berbunge♫
♫Mari kite pinang anak dare..♫

Yeahhh..musim durian dah kembali! Sekarang ni musim durian kat Segamat. Kalau lalu kat jalan nak balik rumah mak, memang bersepah orang jual durian.. Akupun tak melepaskan peluang untuk makan durian.. Yelah lepas ni mungkin puasa baru aku balik kampung lagi. So memang taklah nak makan durian bulan puasa. Lagipun mungkin time tu durian dah habis. Mintak abah belikan durian untuk aku bawa balik ke KL. Abah pulak beli berlonggok2 durian. Memang puas makan. Akupun sekarang ni tengah pening2 sebab banyak makan durian. Macam nak sakit tekak pon ada..hehehe.. Sekarang ni durian RM2.50 sekilo...


Mengancam tak? Hah tak terliur? Takpe takpe ni aku kasi warm up dulu...

Antara isi durian yang telah berjaya dikopek...Yang bakal dijadikan santan durian....Apa tak teliur lagi.. Baiklah...

Teng tenengggggg...Hah kali ni terliur tak???Aku tau mesti ade yang meleleh air liur sekarang..huhuhu.. Pada sape yang tgh puasa ganti tu, jgn tenung gambar ni lama2..hakhakhak...(gelak jahat)

Dalam gamabr ni abah dgn mak sedang bergotong royong untuk kopek durian sbb nak amik isinye buat santan durian dan tempoyak... Kami pulak (aku,abang aku dan anak2 sedara aku) tolong makankan durian2 tu... Sedar tak sedar dah berulas2 masuk dlm mulut...Halamak..Gemuklah aku gini gaya...

Durian longgok yang bapak aku beli.. Satu guni ni RM18 sahaja.. Tapi ini durian yang dah buruk sbb dah kena tebuk tupai.. Jangan tak tahu beli durian longgok ni lagi worth it sbb isi durian yang masih elok tu still manis dan sedap... Bile dikumpulkan dapat gak sebesan besar isi durian yang sedappp....

Ini durian yang aku bawa balik KL. Tak sangka pulak mak mertua aku dtg malam tadi bawa lagi durian..Hah hambek ko..Satu rumah bau durian..hehehe.. Sape nak????hihihi



Dah petang baru dpt update blog..busy lorr...Sekarang mau mula bw pulak...

6 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mak ai..

sodap nya..tp sy xbrape kenan mkn gtu..

tmpoyak okiaayyy!!!

p/s: yerlah2..sy beli sndiri kek.. =(

Mama Gee said...

wahh byknyaa...puaslah makan yaa...
seb bek mama tak makan heeee

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s: haah,pakai kupon tu..tnjuk..
nk tnjuk gmbr sy pon xpe,leh dpt free kot,hakhak..

ieda said...

aduh diikkk di ktn nie lum musim tau .. kebanyakan amik dari johor huhuhuh

Aida Azryn said...

wow durian!! aida suka! ;D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

nak..nak... nak durian..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...