Tuesday, July 19, 2011

Kasut raya dan dilema kaki kembang...

Sebelum nak teruskan ke point sebenar, just nak bgtau aku sdg sakit perut yg amat skrg sbb senggugut... Agaknye sbb tu kot aku hilang selera smlm sbb nak period.. huh hampeh betul dan sungguh ku tidak selesa skrg...

Ok baiklah sambung citer sebenar.. Aku tgh cari2 kasut untuk raya... Korang jangan nak ckp aku ngengada cam budak kecik rayapun nak tukar kasut baru... Hello, dah 2 kali raya aku tak beli kasut baru tau. Pakai kasut2 yang ada jek. Tahun lepas pon aku pakai selipar jek..giler sedih!huhuhu...

So tahun ni, walaupun aku xnak beli kasut raya tapi aku kena gak beli kasut raya... Sbb??? Sbb sume kasut aku dah xmuat..huwarghhhh...Bengkek giler aku. Orang lepas bersalin memang saiz kaki bertambah eh? It happened to me. Lepas pregnant sume kasut lama aku tak boleh pakai. Sebelum ni aku pakai saize 5 or 6 tapi skrg kena pakai saiz 7... So nak xnak aku kena beli kasut sbb yg available skrg cume selipar bata yg aku pakai gi keje hari2. Segala heels, pump shoe, sandals, dan memacam jenis kasut lagi aku dah xboleh pakai. Sayang wooo sbb sume kasut aku cantik2 lagi...Even kasut hantaran kawen jenama lewre tupun aku dah xboleh pakai...(nangis). Aku tgk org lain xde lak isu kaki besar lepas bersalin..nape aku begitu????

Ah, malas nak dikenang pasal kasut lama..Buat hatiku gundah gulana jek...Mari cerita pasal kasut baru..Aku nak cari kasut warna cekelat. Nak matching dgn handbag yg suamiku bagi masa besday aku haritu... (malas nak cerita pasal hadiah tu dlm blog..hehehe)... Takmolah kasut mhl2. Murah2 sudah. Dapat kasut harga bawah RM50 pon xpe yg penting cantik dan selesa. Aku ingat nak cari stilletto or wedges. Dah lama xbergaya dgn heels sbb asik pakai bata comfit jek. (Selesa beb). Tapi walaupun heels aku xsuka yang serabut2 nak kena ikat or gancu sblm nak pakai. Aku suka yang sarung terus tanpa perlu aku terbongkok2 usik kasut dgn tangan... Lagipun raya is about ziarah menziarahi.. keluar masuk rumah org. Xsyokla everytime nak masuk dan keluar sibuk nak pakai and buka kasut saja... Dengan anak lagi... memang bukan pilihan yang bijak...

Contohnye macam yang ni. Simple jek and in brown colour... Tapikan susah gak nak cari kasut gini gaya... Byk yang warna hitam or kelabu... Coklat aku xjumpe lagi.. Kalau jumpe warnanye xbegitu cantik....
Tak pun yang macam ni. Cantikkan? Tapi nak warna coklat ler... Warna putih gini xsesuai nak berjalan area kampung. Kang lecak kang, habis kasut aku tukar kaler...
This pink shoe is super gorgeous... Nak kasut macam ni boleh??? Glemer aku satu kampung. Tapi nak warna coklat jugak but in this kind of design. Cume kasut macam ni lagi super susah nak cari and tidak berada dalam lingkungan kasut murah..huhuhu

Wedges pon ok. Lebih stabil dan selesa pada aku.
Macam yang ni. Simple tapi still cantik. Sesuai nak pakai dengan baju raya. Sekali lagi aku nak coklat ok.

Yang macam ni pon ok. Tapi aku jarang jumpe yang berkenan di hati dengan design gini. Kot2la lepas ni boleh jumpe.

Design ni cantik tp aku xsuka tali yang ikat kat kaki tu. Susah nak pakai. Kalo tali belakang tu xde ok cun. Tapikan aku rasa suami aku mesti xberapa berkenan dgn design macam ni...

Ah susah2 sangat aku beli bata jek..(bata lagi) Ye sekarang aku memang suka beli kasut or sandals kat bata jek. Selesa beb walaupun macam orang tua sikit tp janganlah ko amik design mak2 orang. Ade jek design yang ok. Yang penting kaki tak sakit.
Ok gak kan? Xmacam mak orang sgt pon. Even budak sekolah pon sesuai jek pakai selipar gini....

Okaylah... Kang kalo aku dah jumpe kasut yang berkenan dihati, aku story ler kat sini..(Jangan harap sgt sbb mood rajin aku bukan dtg selalu..hehehe).. Tunggu gaji minggu depan pastu bole tawaf satu kl cari kasut... :D

5 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wh..yg pink itu cntik..huhuh..

slmt membeli belah ea...

ainnoraini said...

tinggi tu..baik2 nnt sakit kaki la pulak...

Khamiza-Khalisha said...

saya ada kasut yang pic no 5 tu,,memang selsa abes..tp betul ckp Anne abes2 beli BATA memang selesa..serius

ieda said...

masalah kaki kembang nie berlaku pada anak2 akak .. mereka semua berisi kan .. yg si anggah siap akak belikan kasut org dewasa saiz 4 .. mujur ada .. sbb dia kembang bhgian tengah huhuh susah nyaaaaaa lah hai ..

akak tahun nie pun x beli kasut dik .. dah ada wedges yg baru beli .. pakai tu je utk raya nie huuh

Mamamya said...

akak selesa pki yg flat jer anne...x reti nk pki yg ada heel.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...