Wednesday, July 27, 2011

Kasut Raya..

Haritukan aku ade blog pasal nak beli kasut raya kan???? So hari Isnin haritu aku ajaklah suamiku ke Mines. Aceli die yang ajak gi Mines. Aku ajak gi Alamanda jek. Aku berjaya merembat 2 pasang kasut. Haha tamakkan? Takdelah tamak sgt. Satu tu aku nak buat kasut gi keje. Mane taknye kasut aku dah nak kopak so kenalah beli kasut baru walaupun aku selalunye pakai selipar bata jek gi keje..hehe

Mula2 aku pergi Esarli. Memang plan nak cari kasut murah2 jek. Tak kuasa nak beli yang berjenama sgt sbb aku jarang pakai. Sambil aku sibuk pilih kasut sibuk jugaklah si kecik tu main kejar2 dgn papa dia. Kebetulan pulak ada anak org Arab kat situ suka sgt kat Kasyah. Habis dipeluknye, diciumnye, didukungnye si Kasyah tu. Kasyah lak memang suke melayan org main dgn die. Gembira sokmolah. Sampai budak Arab tu tak nak gerak dari situ. Ade 3 ke 4 beradik budak Arab tu sibuk main dgn Kasyah.

Inilah kasut yang berkenan dihati. Sebenarnye berkenan kat warna coklat tp xde saiz pulak. Kecewa I tau. beli jelah warna hitam sbb fleksibel boleh pakai dgn sume kaler. Tapi kasut ni aku dah pakai dah gi keje semalam. Sakit gila kaki. Keras kejung macam kaca. Sakit kaki aku terus. Memang tobatlah nak pakai lagi. Cutting die memang kecik. Nyesal lak beli. Masa cuba tu macam ok jek. Nasib baik murah. 50% discount RM30 saje.

Lepas beli kasut hitam tu aku ajak suami ke Bata pulak. Biasalah I kan duta Bata. Suke betul beli selipar bata tu. Ternampak pulak kasut coklat yang macam cantik jek. Terus cuba and kasut tu selesa giler. Soft jek. Tak kejung pun.

Inilah kasutnye. Kasut Marie Claire. Murah gak sebab 50% discount. So I rembat jelah. Settle hal nak cari kasut coklat utk raya. I like. Balik rumah pun dok cube2 memang kasut ni selesa.

Memang nampak simple jek. No bling2 macam kasut hitam tu tapi selesa dan bile dah pakai nampak ok jek terletak kat kaki. Tak menyesal beli. Lepas ni nak cari selipar baru (off course bata) yang boleh pakai raya dan pergi keje. Raya2 pun aku kena ade selipar gak sbb kdg2 mls nak meleceh dgn anak pakai high heels. hehe. Lagipun kalau balik raya nak singgah shopping mane2 takle leceh aku berhigh heel bagai. Sarung selipar sudah. So mmg every raya kasut dan selipar ade dalam kete aku... Penting ye..

okaylah..korang dah beli ke kasut raya????daaaa.....

5 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

cntikla yg cekelat ni...

xprnh ag ada kasut gitu..huhuh..

Huda said...

wah dh soping ek :) best2..

lurun namzar said...

kasut kt bata mg sedp dipakai...
saya pn akan pilih bata dulu drpd jenama lain... :)

Mamamya said...

pin..pin...dah ketinggalan keteapi nih....mlm2 baru sempat menjengah ke sini....baca semua n3 yg tertinggal...

akak biasanya klu hari raya pertama rasa cenggini sbb dah t'biasa masa bulan pose tu kan...klu blm sampai bulan pose x der lah rasa mcm tu...rasa nak makan je ada ler...eheheee...

p.s:anne....akhirnya dapat gak shopping baju kasyah ek....mmg klu ada seguni duit bawa pi jusco masa tu mau habis ku kerjakan..ekekekeee....mama over!!!

Mama Gee said...

dah supping...bestnyaaa
tunggu duit nuff nk rembat kasut nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...