Thursday, August 4, 2011

Berbuka puasa di Cyberview...

Seperti yang aku canangkan sebelum ni, semalam dapat juga aku berbuka puasa secara buffet kat Cyberview resort. Plan mengejut je tu terus jadi. Kami sampai sana lebih kurang pukul 7.10. Sampai2 terus tengok makanan yang ada. Hah hambek ko sampai tak larat nak tengok. Baru tengok belom makan lagi..hehe...So kamipun mulala amik makanan. Amik main course dulu. Suami aku awal2 dah amik kambing. Aku amik roti nak bg pada Kasyah. Amik gak murtabak daging & ayam, roti canai dan roti john. Sume tu dah siap potong kecik2.

Tapikan semalam aku frustlah... Bukan sbb makanan die tak sedap tp sebab aku kecewa tak dapat makan banyak...huhuhu...Rasa cam tak berbaloinye sbb kuantiti aku makan tu sikit jek nak dibandingkan dgn sepatutnye aku makan..Banyak sgt menu yang aku tak amik langsung. Even nak merasa pon dah xmampu.... Susah gak bile perut dah kecik ni.. Kecewa jek balik smlm sbb dok fikir ade makanan yang aku tak rasa lagi...

Aku mula2 amik nasi minyak kismis dgn lauk ayam berempah seketul, daging 2-3 hiris, udang, sotong dan ikan stim... Baru masuk nasi 3 suap aku dah panggil suami aku dah.
"Bang!"
"Nape? Dah nak kenyang eh?"
"Haah.." sambil tersengih
"Dah jangan makan lagi nasi tu. Bagi abang. Syg makan lauk jek."
Terus aku transfer nasi dlm pinggan die. Aku makan lauk je. Lepas makan lauk tu dah kenyang semacam.. Adoila... Makanan banyak lagi nak rasa ni. Lepas tu aku layan Kasyah nak berjalan2... Nampak stall2 kat luar. Jengah jap. Aku amik dimsum 3 ketul (kecik je), sate 4 btg, popiah sekerat. Plan lepas ni nak amik grill pulak. Ade macam2 grill tu. Ketam,udang, ayam, ikan, daging, otak2, sosej, kerang dan ntah ape2 lagi. Serius byk. Balik ke meja aku cume mampu telan dimsum satu jek... Pastu berhenti. Lepas tu makan sate 1 cucuk.. Pastu berhenti... Dah lama sikit baru makan popiah. Segigit demi segigit. Setiap satu gigit tu selang beberapa minit..hahaha.

Suamiku pulak amik desert. Puding caremel,rich chocolate cake dgn ape ntah. Aku rasa sesudu jek desert tu. Last2 terus amik aiskrim sbgi penamat. Aku memang dah tak mampu dah nak teruskan makan. aiskrim tupun aku makan sesuap jek terus bg suami. Pastu kitorg pon balik. Hah meh sini aku bgtau ape yang aku makan. Nasi kismis 3 sudu, ayam seketul (xabispun), daging blackpeper (sedap dan lembut), lamb grill (lembut giler), udang beberapa ekor, sotong 3 ring, ikan stim (sehiris),sate 1 cucuk, murtabak 2 gigit, dimsum 2 ketul, popiah sekerat, desert (cuit2 je 2-3 jenis), pelam (segigit jek masam), jeruk kelubi (segigit gak sbb masam), kurma sebiji, air tebu, asam boi, soya cincau (kongsi2 dgn suami) dan aiskrim satu sudu. Nampak macam bykkan? Memangla byk jenis tp sume sikit2 jek. Aku rasa orang lain boleh makan lagi banyak dripada aku. Jom layan gambar.










Antara yang aku tak makan langsung adalah nasi ayam, nasi arab, beberapa jenis lauk, laksa, mee sup, pelbagai jenis kerabu, mutton soup, tomato soup, segala jenis bubur, fruit cocktail, air katira,salad, pasembur, rojak buah, japanese food, kue tiow, yong tau fu, segala jenis grill, pelbagai jenis desert dan kuih muih, chocolate fountain, buah2, ice kacang dan beberapa lagi. Hah, banyakkan? Terasa rugi tak? aku rasa rugi sgt.

Balik tu suami aku ckp "rugi bawa syg makan buffet." huhu. nak buat camno. Den memang tak kuat mkn dari dulu lg. Cepat kenyang. Balik tu aku memang surrender. Melepek aku sbb perut aku penuh giler (pdhl mkn sikit jek pon) and rasa cam nak meletup jek. Perut aku rasa sakit sgt. Selalu org sakit perut sbb lapar aku pulak sakit perut sbb kenyang....So sampaila ni aku masih sakit perut lagi. Bak kata Azean Irdawaty dlm Anak mami kembali "Cek rasa cek kenyang sampai lusa". Pagi tadi aku cume sahur dgn sebiji kurma dan secawan air. Cukuplah. Rasa mcm tak mau makan seminggu...huhuhu...daaaa....

p/s:Food review nnti ye. Laki aku pulak dah terjatuh cinta dgn buffet siap ajak aku pergi buffet lg...hahaha

3 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

rugi gini..

lau leh bw balik kan bgus..ngeh3..

comel la si boy ni ...

FiZ said...

haihhh...mcm sedap jee...

SweetLikeWhat said...

tapi bulan puasa memang tak lalu makan banyak..bila buka minum 2,3 gelas air dah rasa kenyang...hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...