Tuesday, August 2, 2011

Bubur lambuk kampung baru

Dah masuk bulan ramadhan ni pasti ada makanan yang kite teringin nak makan. For me aku nak makan bubur lambuk kg baru. Tetiap tahun husband aku pergi sana utk amik tp tak dapat. Last2 die beli jek kat org yang jual depan masjid tu.

Tapi tahun ni aku tak kira aku nak yang masjid tu bagi punye. Lagipun next week husband aku akan pindah opis so mmg takdenye die nak dtg KL semata2 nak beratur amik bubur lambuk. Hopefully within this week dapatlah aku merasa makan bubur lambuk original dari masjid kg baru.

Petang ni nak masak apa ye?Dlm peti tu cume ada ikan tongkol dgn ikan selar sekor. Nak masak beria memang tak dan sbb aku sampai rumah pun dah pukul 5 lebih. Satu dua lauk bolehlah kot. Sayur pun takde kat rumah..huhuhu. Mau singgah bazar beli kuih. Hope masih banyak lg kuih takmo kecewa mcm semalam kuih habis..

daaaaaaaa...

1 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah2..sy nak gak bubur tu..

cian dia xdpt kuih ea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...