Wednesday, August 10, 2011

Dah sampai

Alhamdulillah mak dah sampai rumah aku dgn selamat.. Tadi aku call suami and die ckp mak dah ada kat rumahpun. Senang hati. Bile ada mak kat rumah ni syoklah aku sbb mak tolong kemas rumah (mak rajin ye, sy pemalas). Tak yah tunggu weekend untuk tgk rumah bersih berkilat seperti sport rim kete baru basuh. Hari2pun berkilat..(bukan amik kesempatan tau)

Malam ni plan nak buat tart nenas. Boleh ajak mak gotong royong buat kuih. Petang ni nak masakpun senang sbb ade orang tolong. hehe. nampak macam aku meng'oranggaji'kan mak aku kan? eh, taklah. Selalunya mak aku tolong potong2 sayur je sbb yang masak tetap aku. Cuma rumah tu mmg mak aku kemas sbb die mmg rajin. kalo gi rumah org lain pun die yang tolong ngemas..pastu sibuk ngadu sakit pinggang. haha.

daaaa....

p/s:nape aku tak rajin cam mak aku??????

6 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

huahua..

xlama lagi ikutlah jejak tu..huhu..

Mamamya said...

mmg sgt2 best klu mak dtg umah....akak faham statement anne tu...kita mmg x penah pun minta mak buat itu dan ini..tp mak mmg dgn senang hati akan membantu kita kan...tu mmg syok giler klu mak dtg umah... :D

MataHati @ MH said...

yg paling best bila mak datang rumah pastinya dapat rasa masakan mak.. itu yg selalu sya tunggu2 bila mak datang..

selamat menyambut ramadhan yang masih belum sampai ke pertengahan ni.. :)

AnneRaini said...

mmg best bila mak ada...leh manja2 mintak makan macam2..pastu betambahlah berat yg sedia berat ni..hehe

Intan Inn said...

erm bestnyer dapat berbuka ngan mak..huhu rindu kat mak..erm mesti ko byk buat kueh raya kan kak..hehehe... kim salam kat mak k

SweetLikeWhat said...

memang best bila mak ade kat rumah..hehe :)

wah pandai buat kuih tart yek..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...