Tuesday, August 9, 2011

Emas

Sejak dua menjak ni hati begitu terpaut pada emas. Terasa macam nak pergi beli emas sekarang jugak (padahal duit takde). Lagipun bile disurvey2 harga emas kemain mencanak naik. Terbaru aku tengok harga emas sekarang RM180 segram. Hamboi, kemain mahal lagi. Nak beli cincin sebentuk pun dah makan 3-4 ratus agaknye.

Aku bukan apa, rasa macam nak tukar gelang emas aku tu. Nak tukar pesenlah. Sekarangka ade macam2 bentuk yang canggih2. Tapi bile fikir2 balik, kalau nak trade in tanpa tambah duit mesti aku cume boleh dapat gelang yang lebih kecik drpd gelang skrg. kalau nak gelang emas yang macam sekarang mau nak kena tambah 4-5 ratus lagi. Untung betul kalau dulu2 aku tau pasal pelaburan emas ni. Dah tentu2 aku borong emas tu (ceh ingat ikan ke boleh borong berkilo2?). Dulu aku tak minat emas tp sbb skrg ni ada pelaburan emas yang berbaloi tu yang rasa cam bestnye kalau leh buat. Lagipun emas skrg dah pelbagai bentuk. Kalau dulu tu bentuknye terhad.



Abang......nak gelang ni boleh????



Takpun yang ni??????



Kalau takpun dapat yang macam ni pun jadilah....... :p



p/s:gambar ehsan google....

7 Magic Words:

::NureeN:: said...

gelang raya la ni.. hehehee...
cantik

eima said...

aku pun suka emas ...
ni emas utk raya ke ni ??

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah2..mmg cntik..

tp kan,ader jenis emas lau byk loceng la,bntuk itu ini,kdg2 xleh nk bc penimbang kat gadai ni..

yerlah,dlm tu bkn emas pon yg dok bunyi2 kat locng tu..

p/s: hrga emas makin naik tau..

AnneRaini said...

nak tukar gelang yg putus tu..boleh melaram time raya nanti..heheh

tapi belum tentu dpt beli..

Mamamya said...

btl la anne..akak ingat lagi masa akak nak b'tunang dulu beli emas 1gm baru RM34 (ada lagik simpa suratnya...) sekarang hamponnnn....mahal giler!!! tp alhamdulillah suami akak dah 6 bln join pelaburan emas (public gold) mmg b'baloi2 time t'desak emas ni lah yg membantu.....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

amboi gelang utk raya laa nie.. hehe

SweetLikeWhat said...

gambar no2 tu cantik..hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...