Thursday, August 11, 2011

Nak motor...

Sejak 2menjak 3menjak 4menjak 5menjak ni (berapa banyak menjak daaaaa) aku rasa cam berkobar2 nak bawa motor. Sampai dah plan nak amik lesen motor tau. Tapi masalahnya aku dah lama tak bawa motor so skill riding tu dah takde. Kalau amik lesen tp tak berlatih bawa mesti kantoi. Nak guna motor suami aku tu mmg tak mungkinlah sbb motor die motor class. Jenuh weh nak tekan class masuk gear. Dahlah ketat. Sakit tangan. Aku nak motor biasa2 je. Lagipun aku bukan nak bawa motor gi keje. Just untuk pergi tempat2 yang dekat je mcm kedai ke, mydin ke, alamanda ke.. Tak yahlah aku susah2 cari parking kete bagai semata2 nak beli sawi seikat. Poyo tau!

Haritu suami aku dah beria kate nak tukar motor die nak cari motor yang takde class sbb sng die nak hntr anak gi taska. Sebelah tangan boleh pgg Kasyah. Taska dekat jek takkan die nak hantar naik kete pastu balik tukar motor pulak. Aku dah tentu2lah pergi keje awal (taknak jam teruk). Die pindah putrajaya leh gi keje lambat sikit so urusan hantar anak ke taska dielah yang settlekan. Tapi pagi ni bile aku tnya psltukar motor die kata tak jadi pulak. Syg motor tu. Nyampah aku. Dah die soh aku pulak beli motor lain. Hampeh tau! Kete dahlah aku byr, nak tambah motor pulak? byk cantik! Ah, tak kira tukar gak motor tu dgn motor mudah bawa. Kalau taknak tukar takmo kawan. Tido sorang2..hahaha

Cantik tak motor ni? SApe nak belikan aku motor ni boleh contact aku di facebook ye.. :p..

daaaaa........

6 Magic Words:

SweetLikeWhat said...

kalau nak pergi dekat-dekat jer sesuai bawak motor..senang nak parking..hehe..

Mamamya said...

sweetnya moto tu mmg sesuai utk anne yg comel.. :) tp x dapat nak tlg belikan la anne...tunggu akak jd jutawan emas nnti ea... (anne doakan tau..nnti blh dpat moto pree..)hihiiii

wahida said...

sweetnya motor pink tu....comel sgt..

saya tak reti bawak motor...huhu...

AnneRaini said...

sweet: betul tu..takkan nak gi kedai nak bw kete gak..susah

AnneRaini said...

mammya: semoga kak lia cepat jadi jutawan..amin .sypun cepatlah dpt motor free...hehehe

AnneRaini said...

wahida: sweet jerkan motor ni..xtau bw motor xpe..bw basikal..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...