Friday, August 19, 2011

Rindu...nak balik tak?

Halluuu....Bosannya harini. Nasib baik hari Jumaat so esok cuti...Hmm..sebenarnya tak tahu nak hapdet ape dlm blog harini. Lagipun mood sekarang mmg rindu kat Kasyah yang amat. Pagi tadi dapat gak cakap dengan die. Aku beria cakap dgn die, last2 die cuma cakap "dah" pastu lari sambung main..huhuhu. Anak aku kalau dah balik kampung mmg lupe benda lain. Asik nak main je sbb sepupu ramai boleh layan die. Aku dengan suami dok berkire2 nak balik ke tak nak...Yelah hati ni dah rindu beno dgn anak. Suami akupun kalo boleh nak balik sbb nak main dgn anak. Tapi aku pulak risau rumah tak berkemas lagi. Plannya nak kemas esok tapi kalau balik kg mmg takde maknenyalah. Kalau nak harap hari keje mmg tak dan sbb badan letih. Lainlah kalo takyah masak. hmm..nak balik ke tak ek? Lame tu nak tunggu jumaat minggu depan nak jumpa anak..

Malam semalam kami sempat terjah Jusco Mahkota Cheras sbb ada J Card day. Mmg tunggu J card day sbb suami aku tak beli lagi baju raya die. Nasib baik jumpe juga baju yang berkenan di hati. harga pun murah. 70% diskaun ler katakan. Akupun sempat gak sambar purse baru. Bukan apa yang lame tu dah koyak. Lagipun aku ni mmg stail suke tukar purse time raya. Beli jenama polo sudah. Murah sikit tpkan aku lupa nak amik purse tu. Tertinggal kat Jusco. Sib baik ada lagi resitnye so harini suamiku akan pergi Jusco semula utk claim my purse tu. Tapi rasanya die tak patut buat stail gitu. Bayar dulu baru amik barang. Kan senang kalo barang tu bawa sekali pergi kaunter. Dah menyusahkan aku sebab lupa.

Persiapan untuk raya dah hampir siap dah. Untuk Kasyah semua dah ada kecuali samping. Itupun aku tak rasa nak beli sbb samping paling kecikpun besar kalo die pakai. Untuk aku pulak, tinggal nak cari kerongsang dgn inner tudung. Kalau ade rezeki nak beli selipar raya. Kalau tak pakai jek selipar bata yang aku pakai sekarang..hehe. Suami pulak nak cari belt dgn baju adidas. So rasanya untuk persiapan diri mmg almost siaplah. Cume bab rumah je tak settle lagi. Langsir belum pasang, cadar belum tukar, kerusi belum alih lagi and dapur masih mcm tongkang pecah. Kuih raya aku dah beli 4 jenis. Jadilah byk2 sape nak makan? Lagipun mak mertua aku mungkin ada buat kuih raya utk kitorg gak. Mak mertuakan bisnes kuih raya.

Okaylah, dari tak tau nak hapdet ape last2 panjang pulak aku membebel. Letak gambar si kecik ni buat pelepas rindu...


p/s:Harini suamiku beli motor baru..yahooo tercapai impian nak amik lesen motor lepas ni...

3 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sy ni xder nak shoping lagi ni..ayoyooo..

AnneRaini said...

aik haritu gi penang bukan dah shopping ke?

xpelah nnti leh gi shopping dgn cik abang ye..

SweetLikeWhat said...

esok baru nak shopping raya.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...