Tuesday, August 23, 2011

Tat nenas tempahan

Halluuuuu....Hari ni dah hari ke23 puasa.. Yeah seminggu je lagi nak raya dah. Alhamdulillah tanggungjawab aku dah selesai dah. tempahan kuih tat yang tak seberapa tu dah pun aku siapkan dan dahpun aku pass pada orangnya. Lega hati ni. Walaupun tak banyak tp jenuh gak nak menyiapkan dengan anak kacau, takde assistant lagi.. Nasib baik mak dtg last week dpt aku siapkan dgn bantuan mak.


Tak banyak pun cuma 6 bekas saja. Nasib baik 6 bekas kalau 16 bekas,,huwarghhh nangis aku. Aku mmg tak plan nak jual kuih raya pun tp dah ada yang tanya dan kebetulan tak banyak bolehlah aku buat.. Nak buat secara besar2an mmg taklah.

Semalam pergi Alamanda sbb suami nak cari baju adidas dgn jeans tapi tak jumpe pun. Aku nak gak ngendeng selipar bata dgn dia tp die buat dek je. Nyampah tau. Malam ni mungkin akan ke downtown. Itupun kalo tak hujanlah sbb kami pi downtown naik motor saja. Xde maknanya nak naik kete. Mau berkampung dalam kete je sbb jalan jam. Sabtu lepas kami saje je pi mydin kat masjid india. Peh ramai giler umat manusia yang tak reti penat shoping raya di saat akhir. kami yang naik motor pun susah nak bergerak. Balik jela jawabnye. Tak kuasa nak shopping berjemaah kat sana. Letih weh.

daaaa......

p/s:Mama rindu Kasyah..Kasyah rindu mama tak?

3 Magic Words:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..sama laa ngan moon... wat kuih raya sikit2 jerk.. ada yg order.. ada laa.. x kejar sgt order yg byk..takut x terkejar nak buat... dgn kerja, nak masak, mlm nak g terawih.. masa yg ada pon agak terhad kan...

AnneRaini said...

tulah moon,org nak kite buatlah..kalu nak betul2 buat tu takde masa lah..

SweetLikeWhat said...

makaihh..nampak sedap kak..pandai buat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...