Wednesday, August 10, 2011

Tutup lagi...

Salam 1 Malaysia...(ahaks..tibe2). Pagi ni rasa kurus sbb dah "membuang"..eh, ape aku mengarut ni??? Sorry ye kengkawan, tuan blog kurang gula sekarang.. Lapor..hahaha. Sebenarnya nak citer yang taska Kasyah tutup lagi. Dulu dah pernah tutup dah so this time jadi lagi. Tutup sbb ade budak kena penyakit tangan kaki dan mulut. Tak pasal2 taska kena arah tutup seminggu. Kelam kabut aku semalam fikir sape nak jaga Kasyah. Mula2 suami suruh aku cuti tp cuti aku tinggal ciput jek. So nak tak nak terpaksalah suamiku cuti harini. Insyaallah skrg ni mak sedang dalam perjalanan nak dtg KL. Kesian mak aku terpaksa berkorban naik bas sbb nak jaga cucu (Sebenarnya kena paksa dengan aku..hahaha). Yelah nak harap kat sapa lagi. Mak aku suruh hantar jek Kasyah balik kampung and biar die kat sana sampai raya tp bile aku fikir2 balik rugilah byr taska utk sebulan sbb harini baru 10 hb. Kalo sampai raya takke 3 minggu rugi. Byr dahlah mahal. Nipun diorg cuti yuran kite tak kena potong pun. Tetap berjalan seperti biasa. tak adilkan? Kalo kite lambat seminit bukan main berkira...Die takyah jaga seminggu takde pun nak refund duit kite balik...

Ah, malaslah nak bebel pasal taska. Ni nak bebel psl pemandu kereta kat malaysia pulak. Kan dah banyak kali org bagitau kalau nak bw slow jgn dok lane kanan. Ni tak dahlah slow tp tak reti bahasa. Org pagi2 nak cepat pergi keje. Kalo ko tak rushing considerate lah sikit. Dok lane paling kiri. Bawalah macam siputpun. Ko dok lane kanan tp bw cam nak gi bersiar2 memang nak kena makilah tu. Kalo jln jammed tu lainlah citer ni jalan clear tapi jadi sibuk sbb kesiputan ko tu. Bengkek tau. Rugi jek bw kete besar. Baik tukar dgn kancil jek.

Semalam pulak komputer aku buat hal. Tibe2 jek ade security warning. Dah mintak IT officer cek tp die kate takde viruspun. So pagi ni igt ok rupanya tak. Bile dicek2 sebenarnya bukan komputer ada virus tp login id aku ade virus. Mungkin ada cubaan nak hack id aku utk dptkan sume maklumat sulit termasuklah bank account info aku. Huh nasib baik dah settle and dah hapuskan id lama aku tu. Cinabeng betul. Sapelah yg takde keje tu. Menyusahkan betul.

Okaylah aku nak sambung buat kerja. daaaa.

p/s: apsal harini aku rasa cam lapar giler ni??????????

1 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hahah,kena pksa ye..ngeh3..

jht nye org tu!! meh babap bntot dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...