Friday, September 30, 2011

Cuti-cuti Sabah- Day 1- Part 1

Hallu semua....Harini ade sikit rajin so aku cerita dulu part 1 pergi Sabah ye. Untuk pengetahuan korang trip aku kali ni bersama family suami. Total semua 16 orang. 12 dewasa 4 kanak2. hah kau rombongan cik Kiah ke kota kinabalu. Selain family mertua, keluarga sepupu suami aku pun join sekali. Since ramai yang berkumpul kat rumah aku so kami kenalah bangun pukul 3 pagi untuk bersiap2 ke lcct. Flight kul 6.45 pg uolsss.. Kemain awal nak tercongok kat lcct tu. So lebih kurang pukul 4.15 gitu kitorang sume dah siap2 turun angkut barang ke kete. Family sepupu suami aku dah standby kat rumah dia. Plan nak gerak sekalilah. Tapikan ada sumthing happen pulak...

Kereta mak mertua aku terkunci dgn kunci2nya sekali kat dalam. Masa tu enjin mmg dah hidup dah. Barang2 sume dah masuk dlm kete cume tinggal nak masuk orang jek. Entah cemana pak mertua aku boleh tutup pintu kete and kete tu terus lock. Lock kete tu dah biol agaknya. Kunci pendua dlm henbeg mak mertua aku yang dah diletakkan dlm kete. So masa tu mmg paniklah cari jalan nak buka pintu. Pak mertua aku dah flat dah masa tu. Siap nak pecahkan cermin. Last2 akak ipar aku dgn adik ipar aku gi kedai serbaneka 24jam nak beli pembaris panjang. Kebetulan ada plastik panjang kat kedai tu yang adik ipar aku dpt pinjam. Plastik tu macam pembaris cume lebih lebar dan panjang. godek sana godek sini dapat jugak bukak pintu kete. Phewwww lega terus... tak jadi nak pecahkan cermin kete. jam masa tu lebih kurang kul 4.45 pg. Terus memecur ke lcct. Sempat settle sume...

Nak amik gambar tak kabo... dah aku tak pandang kamera... Masa ni tgh tunggu suami aku settlekan pasal check-in dgn luggage.. kake gak menunggu. Kasyah mmg tido jek. Die tak pedulipun orang bising kat situ..

Ok peace...yang belah kanan aku tu mak mertua akak ipar aku. Yang belah kiri aku tu mak uda mak sedara suami aku...

Muka boring tunggu flight. Dah sia check in dah masa ni. Tinggal nak naik je,...

Masing2 boring menunggu... tapi actually tak lama pun kitorang tunggu masa ni. Kejap jek dah panggil soh naik flight dah...

Mak mertuaku, sepupu2 suami dan juga mak uda....perasan tak sume muka ngantuk..huhuhu

Dah sampai dah KKIA. Kami sampai kul 9.30pagi. Sampai2 jek aku terus mandikan Kasyah. kasyah dah bangun dah dlm flight. Since penerbangan lebih 2 jam Kasyah boring ajak aku main kejar2 dlm flight.. hadoilah... Sebelum amik teksi diorang sume sibuk nak tambah berat luggage sbb kononnye nnti balik nak beli brg byk...Aku dah siap tempah awal2 dah.. Lagipun tak gaji lagi so mmg tak sakan pon shopping.. Beli sikit2 jek.. jadilah...

KKIA..taklah besar mane...Tapi penat gaklah aku nak main kejar2 dgn Kasyah dlm ni..hehe..

Kami amik taxi kat airport RM30 utk ke hotel. Kami stay kat Seri Borneo hotel kat Jalan Sinsuran. Tak jauh dgn filipin market dan walking distance ke pasar malam kg Ayer... Okaylah dok kat sini. Sampai2 hotel masih awal lagi so letak beg kami terus menuju destinasi pertama iaitu...tungguuuuuuuuuuuuuu...

nnti aku sambung part 2 pulak ye... Gambar takdelah..hehehe...

p/s:ptg ni nak balik kampung. Nak bagi brg2 beli kat Sabah pada family kat kampung.... Adelah sikit2 buat rasa..hehe...

10 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..sja wat jelez ni!

gadisBunga said...

wah...sabah best....saya lagi 2 minggu pun pegi sabah jugak. :)

*anyway, setuju dgn komen awak kat entri ben pasal chef wan tu. peace. :)

salam kenal ya. :)

Qhaifa Nur said...

salam singgah

adik saya baru je pergi katanya sana cantik...

belum ada rezki saya ke sana lagi..

dah follow jom follow back

Mamamya said...

seronoknya p sabah...org kata seafood kat sana murah2...ada lobster lagik..anne ada jumpa x? mesti byk beli mutiara ni.....kasi kat mak eaa... :)

En. Kronik said...

whoa.!!

Mama Gee said...

lagi lagi lagiii..........

FiZ said...

cepat2..update crita kt sna lagi...kak anne, ok x hotel tu?sy pn nk g sabah thn dpn tp xtau hotel ape nk stay...msh survey2..

AnneRaini said...

Gadis bunga: Sabah cantik...nnti dah pergi boleh update pulak

AnneRaini said...

mamamya: sy tak jumpe lobsterlah..jumpe udang gabak2 adalah..

AnneRaini said...

Fiz:hotel tu okay sbb die walking distance je nak ke pasar filipine tu... CUme hotel tu takde lift and hotel bajet saja...bolehlah utk tido2 sbb pergi sana nak berjalankan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...