Wednesday, September 21, 2011

Ikea dan Waroeng Penyet

Cuti sempena Hari Malaysia haritu aku ajakler suamiku ke Ikea kononnyer nak cari meja sudut nak letak telefon dgn modem tu. Lagipun haritu jek suami aku available sbb hari sabtu die dah start kuliah balik... Pagi2 aku dah siapkan Kasyah dan suruh mak dgn abang aku bersiap. Nak gerak awal sbb Ikea ni kalo hari cuti kemain payah nak cari parking. tu yang nak gerak pagi2 tu. Pagi tak pagi kul 11 lebih baru sampai Ikea. Pusing2 punye pusing punye pusing haram aku tak jumpe meja yang berkenan di hati dan sesuai....Last2 aku cuma beli kotak dgn kusyen mcm kat bawah ni je..hahaha..




Lepas ke Ikea perut pun dah kriuk kriuk lapar so kami decide utk makan kat the Curve saje. Pilihan suamiku tentulah ayam penyet. Die ni sejak2 dah tau ayam penyet tu ape, pantang dengar terus nak makan. Kami makan kat restoren Waroeng Penyet. Amik 4 set ayam penyet.. Huih kenyang giler dahla tu sambal die pedas ya amat.. Rasanya kat sinilah sambal paling pedas kitorg penah makan...Berpeloh nak ngabiskan...Cume sayur kat sini tak banyak macam kat restoren lain.. Selalu tu ada kobis, kangkung, timun, kacang panjang, tomato tp kat sini cume ada kobis dan timun saje....Bolehlah...

Si kecik ni selepas bersiap2 nak gi jalan. Muka happy sbb pakai baju baru...

Sekarang ni dah pandai kontrol hensem depan kamera..mmg takleh blah...hahahaha

Sempat main gelongsor kat area kanak2 dlm Ikea... weeehuuuuu..

Ikutkan hati nak jek aku borong sume brg dlm ni...geram sey..


Menunggu papa letak barang dlm kete sblm ke the curve.. Skrg ni Ikea tak bagi plastik bag so terpaksa simpan brg dulu sblm continue jalan2..

Ayam penyet sedap....

The four sets....Rugilah amik 4 set sbb agak byk utk aku nak habiskan....terpaksa gak makan sbb syg dah byr mahal..huhuhu...kesian perut aku kena sumbat smpi senak...

Kasyah sedang menikmati nasi ayam penyet...Masa ni die dah start meragam sbb lapar..dpt jek nasi terus tukar mood happy...huhuhu..

Balik dari Ikea tu kami singgah kat Giant.. Last2 aku beli meja sudut utk letak telefon kat sini saje.. Murah pun murah and yg penting menepati tema iaitu hitam....kelas you!

daaaa.........

8 Magic Words:

Mama Gee said...

lamanyaa tak gi ikea...tp kalau takde budget nk beli apa2 baik duk umah je..nnti sure geram tgk brg2 kt dlm tu..hehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah2.. sakan shoping ke kak oi??

p/s: BERUBAH bckground,tulisan.. pergh!! bgus toi kakakku ni..

AnneRaini said...

mamagee: sy pun jrg gi Ikea...jauh sgt dr rumah..setahn sekali je kot..hehe

AnneRaini said...

nusha:shoppinglah sgt....

berubah sbb mengisi ms sblm balik smlm...hehe ok tak?

SweetLikeWhat said...

sangat suka jugak nasi ayam penyet :)

Fieza79 said...

lama nya tak makan ayam penyet...

anne...bab2 soping brg umah..deco2 mmg best kan...

ieda said...

si kecik yg cumei ..
ermm ayam penyet dia mcm ayam kfc lahh .. grg ranggup gituu
kalau di ktn nie lain lak dik :)

dah lama x ke Ikea .. huhuh entah bila nak gi lagi ..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..nampak sedap jerkk.. ayam tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...