Wednesday, September 21, 2011

Raya 2010 vs Raya 2011

Eh, ni apa pulak raya pun ada versus versus ni??? Hah? hah? hah?... Bukannyer apa aku nak bagi seperais ni...Selama ni aku mengunci rapat2 mulut aku pasal hal ni..eh, kejap sbb aku tulis dalam blog dan bukan bercakap dlm blog maka aku mengunci jari jemariku ini dari menaip tentang perkara ini...Wah gitu...Saspender tak??? hah tak saspender? hello benda best nitau nak citer ni... Eh, apsal aku mcm over ni??? Yang bestnyer kat aku jek. kat korang tak bestla..hehe

Hah, cube korang tgk gambar ni...raya thn lepas dgn thn ni... Nampak tak ape yang aku cuba sampaikan...hah nampak? eh, bukan beza warna baju walaupun aku tahu itu mmg perbezaan ketara...Okaylah aku bagi gambar lain pulak...

Hah yang ni nampak x? Hah nampak kan? Betulkan nampak? nampak betulkan? okay aku dah merepek.. Jawapan korang betul kalau korang kata dulu aku gemuk skrg aku nampak kurus..yeah...10 markah bg yang teka betul tu.. yang tak teka takpelah...rajuk di hati siapalah yang tahu.. *tetiba*

Sesapa yang kenal aku sebelum dan selepas aku pregnant mmg tahu aku tersangatlah gemuk lepas bersalin... Dulu ms sekolah paling gemukpun berat aku 60 kg... Tapi selalunya mmg average 55kg lah. Kirenya aku mmg kategori normal. Tak kurus sgt n tak gemuk jugak. Masa mengandung berat aku mencanak naik sampai 80kg. Hah hambek ko. Lepas bersalin aku cuma hilang 6kg saja jadi 74kg... Hadoilah, kemain banyak nak buang tu... Orang kata time pantang berat akan turun ke asal tp bg aku takde maknanya.. Ko igt senang nak hilang 20kg gitu2 jek... Stress aku tau lepas pantang sbb bile nak start keje semua baju keje dan seluar aku tak muat. Jangankan seluar baju kurung pun tak muat. Sedih giler masa tu. Terpaksa korek2 almari mak cari baju lama2 die yang besar2 yang aku boleh pakai. Adalah 5 pasang. Lepas pantang berat turun ke 70kg.. Masa dah mula start keje semula berat jadi 68kg... banyaknya lagi.. itupun aku dah kawal makan dah...

Seminggu lepas bersalin...Ya ampun gemuknye aku masa ni.....Tobat aku tak mau gemuk lagi weh....Susah nak cari baju...

September 2010...gemukkkkksssssssssss

September 2010...Semasa tea ceremony kat opis.... ya ampun super duper gemuknyer aku masa ni...baju ehsan drpd mak punyer wardrobe...Sedih!

December 2010....Huwarghhhhhhh masih nampak gemuk lagiiiiiii...........Perasan tak aku asik pakai jeans hitam ni je? sbb ni je seluar yang aku muat..huhuhuhu.... Double sedih!

Selama setahun ni mmg aku jaga makan.. Makan sikit jek sampailah perut jadi kecik.. Tak boleh nak makan lebih2 dah. Cepat kenyang. Aku juga jarang makan KFC, McDonald sume tu.. Paling byk pun sebulan 2 kali... Selalunya sebulan sekali jek...Kat opis aku jarang sgt lunch. Makan lite2 jek mcm roti, biskut ke ape ke.. Nasi mmg no no no.. Malam jek baru aku makan.. Kalau nasi just suku senduk saje..Setelah setahun aku berjaya turunkan berat aku... Walaupun belum capai berat idaman lagi tp at least dah tukar angka depannya... Berat aku skrg adalah 58kg...yeahhhhhh sukenye.... Aku tahu aku masih perlu kurangkan lagi at least 3 kg tp kalau boleh nak berat 52kg saja...chaiyokkk Anne..You can do it!...

Raya 2011 dah tak susah nak cari baju lagi... Dah tak rasa malu lagi sbb aku dah normal.. hehehe....

Muka happy sbb dah boleh pakai jeans lama.. tapi jeans ni dah longgar bagi aku....mungkin kena cari jeans lain pulak..xpe beli kat Bandung saje...haha

Dah boleh pakai blouse or kemeja lama nak gi keje... *sila abaikan muke sembab aku tu ye.... Muka orang ngantuk bangun pagi mmg camni... Fokus pada baju je...hahahaha...

p/s: Gemuk2 sgt ni stress la... Nak beli baju pon rasa down je sbb bile cube jek tak muat.... daaaaaaaaaaa......

6 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah2..tahniah!!

nak try cara akk la..hahah..

AnneRaini said...

nusha mmg kurus...nak diet apenye..hehe

ainnoraini said...

mmg dah kurus tu...jangan kurus lagi tau...mcm tu dah cantik dah...suke gambar yg last sekali tu...

ieda said...

dikk cumei dah nie ..
jgn kurus sgt .. x cantik lak nampak cengkung , tang mata tuu sbb kita pakai spek kann ..

selalu org cakap mcm tuu
annie mcm nie dah cantik .. seyess :) adatlah dah ada anak nie dikk berisi sikit
( ayat pujuk ati kononn ekekek )

SweetLikeWhat said...

tahniah kak..petuanya kurangkan makan nasi je yekk :)

FiZ said...

wah...mmg nmpak sgt bezanya...tahniah..bebraloi jgk diet akak ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...