Saturday, September 24, 2011

Sarapan hujung minggu

Ni entry autopublish....

Sarapan yang menggamit nostalgia...Lempeng cicah sambal tumis.. mmg melerts uolss... Sarapan ni aku buat cuti hari Malaysia haritu... Yelah dah lama jugak tak makan lempeng ni...Kebetulan mee pon takde, nasi lebih pon takde so buat jelah lempeng... Layannnnn....

The lempengs and sambal... Marveles... Siap laki ai kate sambal dah best ni boleh buat nasi lemak..ek????

Balik dari Ikea haritu akukan singgah Giant... aku belilah buah avocado ni sbb teringin pulak nak rasa. jakun weh sbb mmg tak penah beli sblm ni. Setakat minum air ada campuran avocado mcm Marigold, peel fresh tu ape barang. Ni nak rasa yang asli punye..tanpa bahan pengawet.. nak pilih nak beli yang macam mana pun aku tak tahu..hentam sajelah labu!

beli sebiji je sbb mahal. Kalau beli banyak pastu tak sedap kang lagi rugi...

Setelah dibelah... Nampak macam tak berapa menyelerakan rupanya memang tak menyelerakan pon... wek wek tak sedapnyer... ke sbb aku tersalah pilih? rasa die mcm tawar pastu aku makan terus loya... Abang aku pon ckp tak sedap tp die terus blend buat jus campur gula...Bile dah jadi air tu barulah sedap sikit tp aku tak gemar jugak...So abang aku yang abiskan air tu...hahaha...lepas ni boleh buat2 lupa aku penah mkn avocado ni...hikhikhik..

Harini aku nak pergi Karnival Usahawan Desa kat Presint 2 Putrajaya... Nak survey2 apa brg2 tempatan yang boleh aku beli.. Kot2 ada kerepek2 yang best boleh aku buat ngonyel2 depan tv...

p/s: Esok nak gi cuti2 Malaysia...yeahhhh tp still tak semangat sgt sbb gaji tak masuk lagi...hampeh....

1 Magic Words:

SweetLikeWhat said...

nampak sedap sambal akak tuh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...