Tuesday, September 20, 2011

"Ta cut"

Salam semua..Dah hari selasa baru mood rajin sikit tu mari.. Semalam mmg aku wat dono jek dgn blog aku ni... Malas giler ditambah lagi dgn keadaan diri yang kurang sihat ni... Cuti 3 hari betul2 buat aku jadi tak productive dalam penghasilan entry utk blog..huhuhu apa aku merepek ni???

Tengok tajuk entry aku kali ni..ta cut, pebende tu? Hah kalau korang nak tahu (kalau xnak tahupun aku paksa gak korang nak tahu) tu lah perkataan feveret Kasyah sekarang. Sikit2 ta cut. Sikit2 ta cut. Kalau nak pujuk diepun aku cakap jek ta cut berhentilah die menangis..Wah ajaib betul perkataan ta cut ni.hehehe... Sebenarnya ta cut tu maknanya pakai kasut. Die skrg ni mmg dah pandai dah ajak berjalan. Asik nak ta cut jek. Kdg2 tu die tariklah tangan aku ni gi kat pintu suh pakaikan die kasut. Tak pun die sendiri gi bawa kasut tu kat aku minta aku pakaikan.. Amboi clever tau anak mama ni.

Lagi satu die pun skrg suka sgt baca buku or main dgn flash card animal die tu. Selalu die ajak aku or papa die layan die baca buku. Kite kenalah sebut apa benda dlm buku tu.. Die amik buku pastu ckp "duk" sambil letak buku kat lantai and die duduk kat depan kite mengadap buku tu. Comel sgt. Selain ta cut dgn duk, die juga dah pandai sebut nak, no, tut (ikut), mam (makan) dan sebut mama dgn betul. Pantang nampak muka aku je mama...nak dukung mama.. Semua mamalah. Kalau nak susu pun die dah pandai ajak aku gi dapur and tunjuk botol susu die...hahaha so skrg ni senanglah sikit nak faham die nak apa.. suruh jek die tunjuk...Clever boy!

Ada satu insiden yang buat aku mcm terkesima tak percaya die dah besar bile die menangis tak nak pakai baju tidur tp insist nak pakai baju cantik gi jalan. Hello, dah ptg nak masuk maghrib kenalah pakai baju tido ok. tapi die takmo pki baju tido sbb nak gi jalan2..hahaha giler panadai anak aku skrg.. Rasa cam tak percaya jek die dah besar weh. Dah pandai menentukan apa yang die suka n tak suka. tak boleh dah nak sogok die dgn benda lain. Lagipun aku skrg dah tak sanggup nak bw die g jalan. tak larat nak kejar. Suka betul berlari...

Meh tgk gambar anak bujangku ini. Gambar sebelah tong sampah kat dapur sbb kat sini jek pemandangan yg indah dlm umah aku :p....



Hensem boy mama yang semakin bijak dari hari kehari... Dulu risau gak kalau die cakap lambat sbb die jalan cepat tp alhamdulillah perkembangan die mmg cepat semuanya...Cakappun cepat...Tapi kawen takmo cepat2 tau..hahahah

daaaaaaaaa.......

2 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hahah,makin comel kasyah..

AnneRaini said...

mmg makin comel..makin byk peel pon ye jugak..makin nakal pon ye jugak..senang citer semuanya makin lah..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...