Monday, October 17, 2011

Best ke ada kawan baik?

Sape kat sini takde kawan baik angkat keyboard... eh, eh, ada ke yang angkat keyboard? alahai mesti sunyi kan hidup korang... Aku ada kawan baik.. Aku sayang sangat kawan baik aku... Kami dah berkawan sejak dari tingkatan satu lagi and sampai sekarang kami masih berhubung.. bagusnya ada FB sbb hubungan tu jadi lebih mudah sbb kami berjauhan...

Best ke ada kawan baik ni? Aku rasa best sangat.. Sbb dengan kawan baiklah ko boleh tunjuk perangai sebenar.. takde makna nak kaber2nye... Kalau nak terkentut pon selamber jek.. tapi tahanlah telinga ko kena gelak bertubi2 pastu jadi modal kawan ko kenakan ko setiap kali jumpa...huhuhuhu... Pastu dgn besfriend ko takyah sibuk nak kaber jerawat ko dgn mekap sebaliknye ko boleh suruh bestfriend ko tolong kirakan berapa banyak jerawat ko kat muka...Hebatkan bestfriend???

Dulu masa sekolah, aku ada 6 orang kawan baik.. Aku, Izan, Shaz, Ain, Nora dan Diot. Lepas masuk tingkatan 4, tempat Nora diganti dgn Ayu... Aku rasa dalam 6 orang ni yang paling terejal sekali akulah kot... hahaha..Tapi terejal2 aku takdelah smpi kena panggil dgn guru disiplin ke.. Tetap maintain jadi budak pandai...*mood perasan* Aku kalau dgn Izan, Ayu or Shaz, mesti menjadi jek plan jahat kitorang.. Tapi Shaz ni jahat die terkawal sikit masa sekolah sbb bapak die tukang kebun kat sekolah tu.. Giler ko nak join aku ponteng sekolah..hahaha... Aku ingat lagi bila tiap kali hari guru jek aku dgn Izan dgn Ayu mesti cabut...Malas nak lepak sekolah tgk cikgu2 ni sukaneka.. Bosan beb! So kami plan pergi lepak kat CC.. Bukan Credit Card tapi Cyber Cafe.. Popular tu masa zaman aku chatting kat MIRC... Sape kat sini pernah chatting MIRC???? hahaha nama yang aku suke guna time tu Sailormoon tak pun Ratu Neo Senoriti.. Hahhah tak leh blah betul..Gile terpengaruh aku dgn watak Sailormoon tu....

Banyak benda best yang korang boleh buat dgn besfriend.. Selain ponteng sekolah (sila jgn tiru ye adik2) Besfriendlah tempat ko mengadu nasib bile pakwe ko cakap die suke budak pompuan lain... Pada dielah ko nak menangis teresak2 keluar hingus pastu cakap ko sakit hati tapi sayangkan die lepas tu kawan ko dgn prihatinnya akan sabarkan ko pastu mula bagi cadangan jahat supaya ko pergi ngurat pakwe lain.. Ah, nostalgianya.. Betul tak? betul tak? Bestfriend ko jugak yang banyak simpan rahsia ko kan??? Alah jangan nak tipu yang ko penah bagitau ko minat dekat abang cina tingaktan 6 masa ko tingkatan 3 betul tak? Takpon die penah bagitau ko die rasa budak kelas die minat kat die... Pastu ko jugak yang simpan rahsia pasal die tipu bapak die kate nak gi aktiviti sekolah tapi sebenarnye ko ajak die pergi melepak kat KFC.. Ah semuanya dengan bestfriend..

Tapi bila dah kawen persahabatan ko akan terbatas.. Tiada lagi melepak di KFC sambil tenung budak lelaki lain.. Yang ada cume lepak di Secret Recipe (tempat pon dah ugrade sbb dah keje) citer pasal family sambil layan anak2 makan.. Itupun setahun sekali jek..huhuhu.. Walaupun begitu tak bermakna die bukan lagi bestfriend ko.. Walaupun die dh jauh di mata tapi masih dekat ditelinga sbb telefon kan ada... Call jelah kawan ko tu.. Tak pon fb chat je.. Boleh gak nak bergusip pasal laki masing2... haahaha....

Aku rindu sgt kawan2 aku.... Sgt berharap moga hubungan kami akan terus jadi baik walaupun kami tidak bersama.. Miss you and I luv you guys....


3 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

rindu lak kat shbt sy..waa..

mmg zmn tu men mirc..chating guna dayangfatida..hhahah..

gabungan nama2 member baik time darjah 6 tu..hihih..

AnneRaini said...

kannn..

sape tak penah main MRIC mmg sgt tak cool masa tu..hahaha..pastu sibuk canang dpt boipren kat tenet..huhuhu

ezarn said...

aku penah jatuh kat cc...gara2 mirc.terus tingat msti jatuh sb tipu mak n baba.kui kui

LOVE U TOO BABE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...