Wednesday, October 5, 2011

Cuti-cuti Sabah- Day 2- Part 4

Ok jom sambung lagi cerita Sabah di hari kedua pulak... Harini kami sewa van sebab kami nak ke Kinabalu Park kat Kundasang sana.. nak gi tengok gunung Kinabalu dari dekat... Masa ni sepupu2 suami tak ikut atas faktor kesihatan.. Perjalanan kami bermula seawal jam 6.30 pagi lagi. Singgah dulu sarapan kat Tuaran kot.... nanti lapar pulak. Kami sewa van nissan Urvan sekali dengan driver RM330.. So pergilah kemana ko suke sbb driver ikut je. Nak pergi sini pun aku dah plan itinerarynye so just cakap jek pada driver kami nak kemana...Perjalanan mengambil masa 2 jam sbb kami sampai kat Kinabalu park kul 9.30 pagi... Kalau ikut jarak adalah dlm 90km gitu tp sbb mendaki bukitkan macam nak gi cameron, jadinya mmg jenuhlah nak sampai.

Bila kami sampai kat Check point ke3 utk orang nak mendaki gunung kinabalu, awan dahpun menutupi gunung dah. So kami mmg tak dpt nak tgk gunung secara total. Sekali sekala dptlah nampak puncak gunung tu. Takpelah takde rezeki. Masa kami sampai sini orang takde lagi. Tapi bila kami nak balik barulah ada beberapa van yang sampai... So syoklah kami ambil gambar. Layan gambar okay...(peringatan..gambar mmg agak banyak..sila jangan muntah)

Baru sampai....kite pose dulu...Kalo aku takde dlm gambar tu maknanya akulah yang ngambik gambonye...Suke tengok Kasyah masa ni..senyum simpul tau..

Okay, kamera bertukar tangan...boleh aku menggedik pulak.... Banggo aku amik gambo sebab dah kurus...ngehngehngeh....sape yang jeles boleh nangis skrg...hikhikhik

Aku lagi...dah namanya minah enterprem terpaksalah aku enterprem je....

Kasyah masa ni kemain suke die sbb dpt berjalan2... nak ajak amik gambo pun susah...Nak lari jek...

Anak mama comel.... Pakaikan die baju sejuk sbb mmg sejuk bangat cuaca kat sini... Awan langgor kepala kate ko...

My family....Tengok ler Kasyah tu bukan nak dok diam... Nasib baik dlm gambo ni mama nampak cun..ek tetibe.

Suwiiiitttt kapel.....Dah lama tak ambil gambar berdua... Tetiba rasa cam nak ajak laki aku gi honeymoon....Dapat gi cameron pun okay..hikhikhik...Abannnnggggggg....gi honeymoon jom!

All of us that day... Yang paling kiri adik ipar aku, pak mertua aku, mak mertua aku, biras aku, akak ipar aku, Kasyah, aku, suamiku dan mak mertua akak ipar aku... yang depan tu anak2 akak ipar aku.... Cer korang tgk sape yang paling kurus dlm gambar ni???? Yang pompuan saje ye lelaki tak kire tau....




Summit trail iaitu laluan untuk pendaki2 gunung.. masa ni adalah satu group omputih tu tengah briefing nak mendaki....

Peaco yo!

Aku, suami dan mak mertuaku... Muka laki aku mmg copy past muke mak die...Diorg adik beradik mmg sepesen jek muka...



Lompat katak! Aksi tak senonoh mak orang yang tak sedar diri tu dah tak berapa remaja lagi...hihihihi



Chewah kemain suke lagi die berjalan ye... Jangan harap ler die nak berpegang...Lagi nak berlari adalah...

Dalam perjalanan nak turun tu kami sempat singgah kat satu port utk ambil gambar berlatarbelakangkan gunung kinabalu... Apa nama tempat ni aku dah lupa....

Ngeeeeee...comel tak saya? Perasan tak rambut Kasyah dah pendek... Aku dah potongkan rambut die seminggu sblm gi Sabah. Saje je sbb rambut die dah panjang dan aku rasa die mesti dah rimas dah...



Kami lagi.....pose tetap kena pose sbb bukan selalu dtg sini.. Silap2 nilah first and last time dtg Sabah...huhuhu

Turun dari gunung Kinabalu, kami terus menuju ke Ranau... Kemana destinasi kami???? Surpriseeeee....

Okaylah..okaylah tak surprise aku bagitau jelah... Seterusnye kami ke Kg. Luanti untuk fish spa ikan kelah....next entry okay....daaaaaa

5 Magic Words:

wahida said...

comelnya anak ko...


kat kinabalu park tu best kan...sejuk jer...

SweetLikeWhat said...

alahai comel betul kasyah..dia nak lepas jer ye... :)

AnneRaini said...

wahida: terima kasih sbb puji aku comel...ek??? apsal aku yg perasan..hahaha

mmg bestlah cantik pastu nyaman je...syok betul

AnneRaini said...

anez: jgn haraplah nak pegang die kecuali die mamai bgn tido..huhuhu

Nur-nba said...

Seronoknya bercuti di Sabah.. cantik pemandangan.. Semua yg ke sana nampak sangat gembira.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...