Thursday, October 6, 2011

Cuti-cuti Sabah-Day 2-Part 5

Okay kite sambung lagi cerita Sabah hari kedua ni. Destinasi selepas Kinabalu park kami terus ke Kg Luanti dekat Ranau. Lebih kurang 45 minit perjalanan dari Gunung Kinabalu. Kami ke sini sebab akak ipar aku nak sgt rasa fish spa semulajadi ni...Masuk kat sini RM5 sorang kalau nak rendam kaki.. Kalau nak mandi pon boleh tapi harga lain ye..Masa yang diberikan 15minit... Serius ko geli rasanya bile ikan2 ni dah kerumun kat kaki... Terasa gigitan2 cinta ikan2 ni.. Kalau korang nak tahu ikan yang ada adalah ikan kelah.. Huish geram jek tgk ikan tu.. Kalau dpt tangkap goreng pon sodap...hehe.. Layan gambar lagi... Banyak sgt gambar so aku ambil yang shantek saje ye....kalau loya tgk gambar2 ni pegi muntah skrg pastu sambung tgk lagi...hahaha

The ikan kelah... Besar2 dan gebu2...Kalau buat BBQ pon sedap ek...

Suamiku menahan geli...Terjerit die marahkan ikan sbb gigit kaki die..hahaha..mmg geli tau...Si Kasyah pon sibuk nak main air sama. Suke die tgk ikan2 tu.. Aku letak jek kaki die dlm air terus ikan gigit..hihihih terkejut die...

Pak mertua aku mmg suka main2 dgn ikan ni sbb hobi die masa lapang mmg mancing... Pagi ptg pegi mancing....

Okay kamera bertukar tangan...Turn aku pulak masuk air... Korang nak tahu aku sebenarnya tak masuk sampai dalam pon...main air kat tepi2 jek sbb takut dgn ikan byk2 tu...(poyokan?).. Tapi walaupun kat tepi still ikan dtg gigit2 kaki... Mak mertua aku sampai berdarah kaki die kena gigit....

Kat sini kami beli jugak makanan ikan. Satu pek 20sen.. makanan ikan ni untuk panggil ikan dtg kat kitelah... Orang yang jaga kat situ siap ajar camna nak dikerumuni ikan....Orang yang paling happy kat sini bapak mertua aku...Die yang asik masukkan tgn pegang ikan2 tu... I gelisss...









Lepas 15min orang kat situ akan buat announcement panggil kite naik.. Dia cakaplah masa kite dah tamat... Kat situ ada disediakan tempat basuh kaki tp kebetulan paip air tu takde air pulak... Sudahnye diorang angkut air sungai buat basuh kaki...

Selesai sudah bermanja dgn ikan... Kite pergi tempat lain pulak.....tungguuuuuu...

5 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..geli lak tgk..

xpnh merasa gtu lg..

SweetLikeWhat said...

eee macam best jer kak :)

Mama Gee said...

gelinyaaaa lah...heheeh

Rizziela said...

baru tengok pun geli..mcm mana nak g ni?

AnneRaini said...

haha ramai yang ckp geli ye..tp mmg gelipun..terasa gigi ikan tu kat kaki tau..dahla byk..besar2 pulak tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...