Thursday, October 6, 2011

Cuti-cuti Sabah- Day 2-Part 6

Sambung lagi...Harap janganlah ada yang termuntah ye... Asik2 sabah.. asik2 sabah. dah aku prgi sana ofkosla citer pasal kat sana saja....taklah banyak lagipun cerita psal sabah ni...adela 15 entry lagi..hahahha taklah aku gurau je...

Lepas dah suka-suka hati main dengan ikan, kami terus ke Taman Rekreasi air panas Poring... Lebih kurang 15 minit dari Kg. Luanti tadi. Jarak tempat ni dari Ranau adalah lebih kurang 18km. Nak masuk sini kena bayar RM3 tapi kalau korang dah pergi Kinabalu park tu, guna je tiket yang sama. Tak yah bayar lagi tapi mestilah dlm hari yang sama.. Kenapa boleh guna tiket tu sbb Poring dgn Kinabalu park tu termasuk dalam taman negara Sabah...Eh, aku tak cerita eh yang nak masuk Kinabalu park tu kena bayar RM3 utk dewasa???? Lupalah tu...

Fokus kat sini saje nak tgk2 dan nak bagi anak sedara aku tu mandi air panas... Diorang tu mmg ada gatal2 kat badan. Masa sampai sini Kasyah baru tido so akupun malaslah nak bawa baju die semua sbb die tidokan. Alih2 die boleh bangun pulak... Hadoila... Tak memasal die merengek nak main air sama...

Kat taman rekreasi ni bukan ada air panas saja tapi ada juga kanopi walk, air terjun, gua dan beberapa lai.. Boleh tgk list kat bawah ni...


Nak ke air panas tu kena lalu jambatan... Cantik tak sungai ni? Rasa cam nak terjun jek mandi manda.. dahlah aku punye badan dah berlengas bepeluh...

tapi walaupun berlengas, berpeluh, panas bagai, pose tetap kena pose... bukti tau aku dah samapai sini....:p

Jalan lagi....Lalu pulak di bawah pepohon nan rimbun ni...Redup dan sejuk je.

Tadaaa....dah sampai dah pun... Yang ni kawasan untuk kolam terbuka... Korang pilihlah mana2 kolam korang nak mandi.. Tapi kalau rasa cam malu2 kucing, boleh juga pilih untuk berendam kat kolam private yang tertutup macam rumah2 kecil tu...Kalau tak silap aku kena bayar RM10 tapi kalau silap aku korang tanyalah sendiri kat sana..hehe

Peace yo...Masa ni Kasyah belum bangun lagi tp kejap jek lagi Kasyah bangun dah...

Ha tengoklah muka budak seronok dalam masuk kaki dalam air... Mula2 aku plan nak rendam kaki saja... Kolam ni mmg khas utk budak kecil sbb kolam die rendah...Muka aku berkerut tu sbb panas dan silau ye kawan2....

Aik..seluar die dah basah dah... Nak tak nak terpaksa buka seluar ni kalau tak dgn baju2 sekali basah. DAh kata aku tak bawa baju diekan.. Nak gi amik kat van jauh pulak... Malas nak berjalan...Dah bukak seluar, die pandai percik2 air tu tinggi sbb kononnye syoklah tu main air... Pampers die pulak basah....Sudahnye.....

hah hambek ko... bogel jelah... Makin syoklah die main air kat dalam ni....Dgn aku dgn laki akupun basah sekali...Nasib baik ai basah lite2 jek.. tapi laki ai terpaksa tukar baju tau...Mane tak tukar baju sbb bile nak angkat Kasyah bawa gi toilet kan kami tak bawa towel... laki akulah yang kena dukung die basah2 tu..hihihi...

Muka Kasyah tak puas hati sbb tak puas main air.. mengaruk die bile kami angkat die dari kolam... Meronta2 nak turun balik...terpaksa bawa die lari jauh daripada kolam tu... Masa ni cume pakaikan die baju balik tp pampers tak pakai.. Dah sampai kat van baru tukar baju dgn pakaikan pampers die...

So selesailah sudah aktiviti mandi manda ala-ala kami ni... Masa ni jam dah pukul 1.30 tghari.. Perut pun dah lapar maka kami singgah makan kat Ranau sblm pulang balik ke Kundasang sbb lepas ni kami nak ke Mesilau pulak.... Nak tgk apa kali ni? jap lagi aku cerita okay... daaaaaaa......

1 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..sy stakat men air panas kat lost world..lau slalu kat umh..

rebus air pns..muahahha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...