Friday, October 7, 2011

Cuti-cuti Sabah-Day 2- Part 8

Yeay..dah habis pun cerita hari kedua di Sabah... Dalam perjalanan balik tu seblm sampai bandar KK aku ajak driver pergi makan lokan panggang.. Ramai yang cakap kalau gi Sabah kena try lokan pangggang die so akupun trylah... Tapi tak puas tau sbb masing2 sibuk nak makan KFC so just rasa2 jelah. Memang betullah lokan panggang ni sedap weiii.. Juicy jek rasa dia.. lagi sedap drpd kerang... Cume gerai yang aku pergi ni sambal die masam sgt... Nak gi kedai lain hari pulak nak hujan dah so pergi jelah kedai yg driver bawa...

Twmpat jual lokan ni tak jauh dari politeknik sabah dekat tuaran... Harga lokan ni ikut saiz. Yang besar sekali RM12, yang sedang RM10 dan yang kecil RM7..


Macam nilah diorang bakar lokan tu... Ah, sedap! ah,sedap! ah, sedap! baiklah kalo jumpe lokan aku nak beli and bakar macam ni... Rugiiiiinyerrrr tak makan puas2...Adakah ini bermakna aku kena repeat pergi Sabah???????

Gambar lepas siap bakar aku tak ambik sbb sampai jek kami terus ngap....Heaven... Ah rugi lagi!

Lepas makan teruskan perjalanan balik hotel. Sebelum sampai hotel driver kami bawa kami ke Bukit Bendera.. Igt penang je ada bukit bendera,, Sabah pon ada tau...Apsal aku bangga pulak ni???Macamlah aku org Sabah..hahahha..

Dari sini nampaklah pemandangan bandar KK waktu malam... Cantik dgn lampu2nya.... Aku tak amik gambar sbb Kasyah tak boleh dikawal... Aku stay dlm kete dgn Kasyah..




Kami sampai hotel lebih kurang pukul 8 malam.. Memang lepak betul.. Diorang semua plan nak gi makan KFC yang dkt dgn pasar malam kg. Ayer tu.. Kononnya lepas makan boleh sambung jalan pasar malam tu.. Aku mmg dah tak kuasa dah sbb penat so aku just suh suamiku tapau saja.. Bukannya apa aku penat nak kejar kasyah dlm KFC nanti.. Die bukan nak duduk diam makan... Baik makan kat bilik sbb paling jauh pun die jalan keliling katil jek...hahaha... Malam tu kami semua terbongkang tido.. Semua tak sedar diri dah....

2 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

ak mkn kat situ gak kak oi..

tp dok menginap kat poli tu la..

joging di ptg hari smbil mkn lokan.. lau xslh la.

Mama Gee said...

dapnya dapnya,..
mama mmg penggemar segala jenis siput siputan..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...