Thursday, October 20, 2011

Kasyah ceria...Mama berduka...

Rasa macam dah lama tak letak cerita pasal Kasyah... Sekarang ni Kasyah demam tapi harini tetap hantar ke taska sbb pagi tadi tgk demam die dah kurang. Malam tadi die menangis beria munkin sbb badan tak sihat...Aku rasa badan die memang panas... terus amik termometer. Tgk2 suhu die dah 39.6c dah.. huish patutlah panas sgt. Call suami aku suruh balik sbb die pergi study dgn kawan2 die. Aku terus amik ubat montot tu sumbat kat montotnye... Lepas tu terus amik towel basah lap2 badan die... Terasa degupan jantung die laju betul.. aku pulak yang berdebar2... Nasib baiklah lepas sejam badan die dah mula turun panas... Lega aku.. Kalau malam ni die kena lagi mcm smlm mmg aku cutilah esok... hope hari ni die okay..dah pesan dah pada taska soh bagi ubat mengikut waktu...

Jom tengok gambar Kasyah yang aku amik minggu lepas... Ceria sungguh.. Biasalah dah besar dan dah pandai tgk kamera... Mulut die sekarang kemain becok...Bercakap jek... Mama pulak suka melayan die bercakap.. Comel sungguh...



Ceriakan gambar2 ni??? Suka sangat macam mama tgk buat lawak pulak..hehe

Aku saje je up entry ni sbb hati tengah gundah.. Baru tadi terjumpa ada org amik artikel aku dan jadikan mcm artikel die sendiri... Sume kata ganti nama aku die tukar dgn nama die or buang... Kan nampak macam die yang tulis tuuu.... Siap edit lagi bagi peringatan sume tu sedangkan terang2 aku yang buat macam tu... Sblm ni cuma org amik, copy dan paste dan letak link blog aku or at least bgtau aku yang tulis tp mamat ni bukan setakat amik, copy dan paste tp ubah macam artikel sendiri.. Pastu ramai pulak yang komen dan kata nak share artikel die tu.... Sedihlah pulak...

p/s:korang rasa patut tak mamat tu buat mcm tu? or sebenarnye patut ke kite amik entry org dan jadikan entry sendiri????? Tolong jawab or at least bagi kata semangat yang aku di pihak yang benar...:)

7 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

xguna toi mamat tu..

sbr jela..xmghargai namanya..

at leasr kasila kredit..

aishhh..

AnneRaini said...

tulah..tak kesahpon nak amik artikel tu tp takleh blah tgk die tukar sume kata ganti nama tu...sabor jelah...

ainnoraini said...

amboii sukenye dia...tersenyum riang...

farin said...

pago td aku pn terkejut tgk citer kat blog ko ni dah ada dalam fb, beberapa blog pn dh ada citer tu... sengal jek org yang amik tu...

Mamamya said...

sukanya tgk gmbr kasyah yg no.3 tu...mmg btl2 hepi... :D

iskhhh..x blh biarkan tu anne...kene b'tau lah kat dia tinggal kan komen kat n3 tu biar yg lain baca n nilai...itu mencuri namanya... ingatkan kat blog masak2 je kene mcm ni...blog personal pun kene jugak ea...haishhh.... apa daaaaaaaaa...

Подтверждаю said...

as salam..
jangan risau..kamu berada di pihak yang benar. insya'Allah..mungkin nampak rugi ketika didunia... tunggu saja Hari Pembalasan nanti, semua pahala orang yang berkongsi dari dia, akan berpindah ke kamu.

tapi tengok juga niat dia..jika dia berniat baik kerana ingin redha dari-Nya (cuma tak maklumkan kepada kamu dan ceritakan perihal perkara sebenar), wallahua'lam.. Allah saja yang tahu perkara disebaliknya..

yang penting, redha je.. kamu akan pungut juga nanti pahala2 tu.insya'Allah..wallahua'lam..

bertambah2 lagi pahala apabila sememang dia berniat tak baik hasil dari copy paste tu. hehehe...

kumpul pahala~ jangan tak kumpul~

Mama Gee said...

huiooo hebatnya mamat tu..berani sungguh rembat hasil idea org lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...