Monday, October 17, 2011

Melayan tekak...

Tajuk cam buruk jek kan??? Ni kejadian khamis malam jumaat yang lalu.. Lepas balik dari amik spec baru yang gojes itu (perasan lagi)... kami pergi makan kat restoren Chaiyo kat Sg. Merab Bangi. Ni sesajalah melayan kehendak tekak aku yang teringin benor nak makan seafood ala2 kat restoren ikan bakar... Tapi tak amik ikan bakar pon. Nasib baiklah nak gak laki aku melayan tekak bini die ni... Walopon di tengah2 bulan ni poket dah hampir nak kering..hihihi

Sotong goreng tepung.. tak berapa kicklah sotong kat sini.. liat dan keras sbb die goreng smpi betul2 garing....Dahlah aku mmg suke sotong goreng tepung...huhuhu

Siakap stim limau... Okaylah tapi takleh celen siakap stim kat Juara ikan bakar Segamat... Yang juara punye mmg maveles tp menu tu jelah.. yang lain hampeh..

Cendawan goreng dan telur dadar.. Telur dadar tu special menu utk Kasyah tp aku suap gak ikan tu pada die..cari isi dalam yang tak rasa pedas... Cendawan goreng die okay je...

Dan last sekali kerang bakar...hah yang ni mmg maveles sbb die guna sos thai yang aku suke tu.. lagipun die bakar kerang ni sampai kering...Aku mmg tak suke kerang basah2 ni..Loya.. Pastu minum pulak aku amik ais lemon asam boi yang sgt maveles dan laki aku amik ais coklat.... Total makan kat sini RM50 saja.. Pada aku bolehlah harga ini utk apa yang aku makan.. Murah sgt pon tak and mahal sgt pon tak... Berpatutanlah..

Dpt gaji bulan ni nak ajak laki aku gi makan seafood lagilah...Nak cari kedai yg sedap2..takpon ke Melaka je terus..haha

daaaaaaa.....

p/s:Sekarang ni aku feeling muda remaja gitu sbb smlm baru gunting rambut pendek...Serius cam budak sekolah dah... I likeeesssss

3 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap2 seafood..nyum2..

meh ipoh,ada restoran besh punya seafood..hehe..

Mama Gee said...

tgk kerang tu yg tak tahan..sbb mmg suka sgt dgn kerang2an nih! :)

AnneRaini said...

nusha: ape ke dekat sgt smpi ke ipoh nak mkn sipud...

tp kalau akak pergi nusha belanja boleh??? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...