Friday, October 14, 2011

Spec baru..weeehuuu

Ingat tak dalam entry big bad wolf aritu aku ada bgtau aku gi buat spec baru... Yesss semalam aku dah amik dahpun spec itu dan tanpa segan silu memakainya dgn bangga mcm nak bagitau sume org yang pandang aku yang aku pakai spec baru.. *poyo*

Tapi spec kali ni adalah yang paling mahal dalam sejarah sejak aku menceburkan diri dalam dunia spec... Sebelum ni spec aku paling mahal pon RM440 beli kat focus point (lense biasa je)...*Sejak itu takmo beli kat situ lg sbb kedai lain lagi murah*... Nasib baik skrg dah pandai pasal spec dah boleh beli spec berkualiti pada harga yang sgt jimat.. Back pada cerita spec baru, aku masih mengekalkan cermin transition sama macam spec sblm ni.. Mustilah nak sama sbb kalau beli lense biasa rasa cam downgrade pulak... huhuhu.. *berlagak*... Dulu masa beli spec lama transition tu org kedai spec tu ada ckp..selagi power mata tak lebih 400 harga lense masih murah... Tapi kalau dah lebih 400 harganya mencecah 4angka... So sblm nak buat spec itulah yang aku risaukan sgt.. Takut power mata aku naik.. Dahlah yang lama pon dekat2 border 400 tu...

Bile cek2 mata sekali jek power mata aku dah tukat angka depan.. Dua2 mata lak tu.. Yang kiri 550 yang kanan 425..hah, hambek ko kemain banyak naiknya.... Patutlah spec lama tu dah kabur.... So hati dah dup dap dup dap dah ni.. Berapalah aku kena nak buat lense ni... Kalau sampai beribu mmg aku batalkan niat nak buat spec baru ataupun buat lense biasa je... Nasib aku baik sbb kedai tu tgh promosi lense Hoya dgn diskaun kaw kaw punye... Harga untuk lense aku tu sepatutnye RM1320 tp diskaun jadi RM520 saja.. tambah frame RM601... huhuhu murah tuuu utk lense transition jenama Hoya... Kalau sesapa yang pakai spec tahulah jenama Hoya ni mmg mahal... Spec lama akupun pakai jenama essilor jek sbb murah... Oh ya kenapa aku punye lense mahal sbb aku punye custom made ikut power aku tu.. Kalau power bawah 400 biasanya mmg dah ready made dah lense2 ni...

My new spec..Comes with quality card, verification card and authentication card... Ni sume utk menunjukkan yang lense aku adalah dtg dari Hoya....Frame warna cekelat.. Saje amik full frame sbb nak tukar imej.. Asik half frame jek so takde bezalah..hehe

Spec baru dan spec lama.. Spec lama pakai kat dlm rumah.. kalau main2 dgn Kasyah pon tak kesah dah if nak tercampak ke terpelanting ke... Mak dah ada yang baru uolsss...hehe.. Spec baru pakai time jalan saja utk menjaga kualiti supaya tahan lama... Kalau nak tukar spec lg mau aku kena kumpul duit setahun..huhuhu

Nampak calar2 kat lense spec aku ni? Tu pun nampak sikit jek sbb sebenornye penoh satu lense tu bercalar... *motif aku gigih cari angle nak amik gambar spec ni supaya korang nmpk calar balar tu...*

Cun tak aku? Ade cam remaja tak??? :p .. Laki aku cakap aku nmpk cam student pakai spec ni... Bangga mak uolsss... Mesti org igt mak baru habis STPM...wahhh mak likeeee... Aku dptlah contact lense free utk 3 hari sgbi free gift... Bagus gak sbb aku tak suke nak pakai contact lense tp sekali sekala kalau ada function (functionlah sgt) boleh aku pakai...

Okaylah aku nak sambung keje ni.. sempat curi masa sikit nak citer pasal spec baru.. giler jakun cam budak baru dapat gula2... Tak senonoh..hehe

daaaaaa.....

p/s: kenyang sbb baru lepas makan aiskrim bos belanje...sedap bangat!

6 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mak ai,mahalnya harga..

nsb mata sy stakat ni ok lagi..huhu..

AnneRaini said...

sbb tu kena jaga elok spy thn lama...taklah tetiap thn kena tukar...huhuhu

akak kena mengumpul dari skrg kalo nak tukar spec 3 thn lagi..hehe

lurun namzar said...

spec skrg nie harganyaaaaaa bleh pengsan.

Mamamya said...

akak klu nak buat spec baru mmg stanby dekat2 1k sb power mmg mencanak tingginya...cuma kali ni masa baru2 tukar aritu dpt murah...tp bukan lah brand Hoya tu...mmg x mampu lah dik...

suka pakai full frame... :D

AnneRaini said...

mamamya: betullah kak, kalo power mata tinggi maka tinggilah kosnye.. nipun nasib baik ada diskaun..kalau tak mmg takdelah sy nak membelinya...

nazir ahmad said...

Sebenarnyer klau nk kire kos lens saje murah giler.....bb adk ipar aku sblm nie keje kdai spec....berpuluh x ganda dorang makup...x patut btul.....cian kpd si pemakai spec....yg kiter nie biaselah bangga dgn harge spec yg org lain x mampu nk bli.....aku rase nk bukak j kdai spec bg harge murah.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...