Wednesday, November 16, 2011

Geram lagi....

Memang hari ni hari geram sedunia agaknya.. tak habis2 berita geram jek yang aku dapat... Treus takde mood nak buat keje walaupun tadi memang aku tgh beria cari bahan semua.. Bangang betullah..

Tadi baru jek kami kat opis ni dapat holiday list utk tahun depan... Memang tetiap tahun ada holiday listkan so next year punye holiday memang yang paling bangang aku rasa. Bayangkanlah cuti maulidur rasul dgn cuti hari malaysia takde. Bengang giler. Memanglah maulidur rasul dgn hari malaysia tu jatuh hari ahad tpkan ada cuti ganti hari Isnin. Tapi Jepun bangang ni tak amik cuti tu. Makanya satu Malaysia cuti, kami tercongok kat opis ni. Tak ke geram tu... Dahla hari selasa lepas cuti maulidur rasul tu cuti taipusam yang membolehkan kite dpt 4 hari staright cuti...lagi bertambah bengang weh. Kompem aku nak balik kampung... Takkan nak amik cuti sbb kalo ikutkan tu mmg cuti yang sepatutnya... Bukan cuti sendiri.. Satu malaysia cuti woiii.. Aku bukan keje polis... Bangang lagi... Sorylah yer banyak perkataan bangang dlm entry aku kali ni sbb memang benda ni sangat bangang.. Bongok punye Jepun.

Kami pon bising3lah kat opis ni. pastu adalah officer ni gi clarify dgn admin. Rupanya thn depan mmg cuti sikit jek sbb ikut cuti kat Jepun.. Hampeh.. Jepun, jepunlah. Skrg ni kite kat Malaysia.. Apasal nak ikut Jepun jugak. Ikutlah cuti Malaysia.. dahlah cuti tahunan pon yilekk.. Cuti Malaysia pon ko nak cut jugak? Dasar Jepun bangang kedekut pilih kasih... kalau tahun depan gaji aku tak naik banyak memang siaplah... Keje lebih gajipon kenalah lebih.. Setakat naik gaji 60hengget cam tahun ni boleh belah ye... Tahun depan memang aku mengamuk... Siap sedialah... Setahun aku pendam... But not next year. Not even a single day.

p/s:Spoil mood betullah.... Sape kate org Jepun bagus? Meh jumpe aku, aku citer satu2 perangai diorg ni... Bangga lagi jadi anak Malaysia...

2 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh!! mmg geram gaban ni..

sbr sis..

sy dgr pon skit hati lak..

Farihan said...

tolong saya judgekan board nie blog saya boleh

http://diriinilengkapkembali.blogspot.com/2011/11/tolong-saya-vote.html

tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...