Wednesday, November 16, 2011

Melampau

Hari ini aku rasa makin tercabar... Aku rasa benda ni dah makin melampau. Terlalu melampau sampai rasanya tidak boleh dipandang enteng.. Ini isu berat. Ini isu besar tapi kenapa ia jadi senyap sesenyap-senyapnya? Mana keadilannya?

Ini adalah rentetan luahan2 aku sebelum ni. sini, sini dan sini. Ye benda ini belum selesai lagi. Dari mula aku dapat tahu, memang aku makan hati sampai sekarang. Hidup aku dipenuhi dgn kepura-puraan sampaikan aku rasa dah tak mampu nak terus berpura2. Aku rasa aku perlu bangkit menegakkan keadilan. Benda ini terlalu menyakitkan untuk aku abaikan. Ah, kadang2 terfikir, kenapa die masih di sini? Aku rasa secara logiknya, die sepatutnya dah disingkirkan tanpa simpati. Tapi nampaknya die makin menjadi2 dan orang lain pula yang kena maki..

Isunya sekarang kenapa die boleh buat, orang lain tak boleh buat? Aku ingat lagi, ada seseorang yang cuba untuk membuat benda yang sama tapi malangnya tidak dibenarkan malah terpaksa pula die pergi. Tapi die, setiap tahun buat benda yang sama. Tindakan? tak pernah kena malah ditatang pula macam dielah dewa... Akupun pernah kena sampaikan aku question benda tu kenapa die boleh dan kenapa bile aku buat, aku dikenakan cukup2? Tak adil sungguh. Seolah2 itu kesalahan besar sebab aku yang buat tapi jadi nothing bile die yang buat. Adil ke?

Siapa kau? Cume orang biasa yang tiada apa? Diploma tak ada jauh sekali degree. Hanya berbekalkan sijil spm yang kantoi yang dah tentu tak layak utk die sambung study. Ah,,benciiiii!

p/s: Sebenarnya aku nak cerita semua kat sini tapi aku rasa ada orang yang akan sampaikan cerita ni. Serius aku nak luahkan semua...

2 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..sbr ea sis..

Mamamya said...

aduhai..sabar anne...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...