Wednesday, December 28, 2011

Gila Cadar

Ntah apa yang merasuk diri aku sekarang ni, gile membeli cadar kooo... Semalam aku pergi ke J card member's day kat Jusco Cheras Selatan... Memang saje je nak pergi walaupun tak de plan nak shopping bagai. tapi biasalah kalo dah namanya wanita biasa, ofkos ler ada jek idea aku nak membeli.. Sudahnya aku sambar jugak beberapa helai bra. Bukannya dah lama tak beli tapi saja gatal nak gak beli. Lepas tu suami akupun tumpang sekaki.. Sibuk ngendeng aku mintak belikan baju.. Konon sale murah giler.. Baju tu RM24 je..Erm..yela malas nak cerita banyak belikan jugaklah..

Lepas dah bayar untuk baju dgn bra tu tetibe kepala otak aku leh teringat lak pasal cadar kat tingkat atas. Baju2 tu tingkat bawah.. Apalagi cargaslah aku naik ke atas dan terus membuat muka gembira excited sebab nampak cadar berlonggok2.. Gile over! Belek sana belek sini last2 aku sambar sampai 3 cadar.. Over tak? aku rasa aku over..hahahha. baru jek bulan 10 haritu aku beli 2 cadar. Ni beli lagi 3. Dah 5 dah cadar aku beli dlm masa 2 bulan.. haruslah aku stop pergi Jusco lepas ni...

Nasib baik lepas dapat cadar tu aku terus mendapat hidayah untuk stop shopping dan balik rumah untuk mengelakkan aku terjerumus lagi di lembah pembaziran yang tak berkesudahan itu..(ayat tak hengat).

Sebelum balik kenalah isi minyak dulu.. makanlah apalagi. Tadikan dah penat2 bershopping berhimpit dgn orang ramai, mesti banyak tenaga dah terbuang. So kite makan dulu untuk mengembalikan tenaga2 yang hilang tadi. Pilihanku adalah Mcdogol saja sbb aku dapat baucer RM10 drpd ex-bos aku...


Prosperity Burger dan Spicy Chicken Mcdeluxe... Prosperity die memang terbaik sbb kuah die meleleh2... kat tempat lain kedekut kuah...

Budak excited dapat keluar rumah.. gembira tak terkira die belari-larian...

Kasyah semalam makan roti burger mama dgn kentang saja sbb bubur die tak masak lagi... Kesian anak mama.. huhuhu

Cadar2 yang aku rembat semalam.. Murah2 je sbb mostly ada 70% diskaun and yang cekelat tu 80% diskaun.. Syok woooo.... Yang merah ala2 chinese new year tu sebenarnya saiz king tapi aku beli jugak sbb berkenan dgn warna merah 'metau' die tu.. Puas aku cari yang queen kalo ada merah gitu tp nan hado jah.. Beli gak saiz king dgn harapan nnti aku rajin modified je....heheh

Untuk membuktikan yang aku gila cadar, haruslah balik tu jugak aku tukar kepada yang baru... Gilelah aku.. Terserlah keoverannya..hahaha. Comel tak? Saje amik gambar bunny pink ni nak amik mood gedik2 romantik...hikhikhik... Kasyah pon excited sbb diepun sibuk nak naik atas katil baring atas cadar baru....gila ah!.. Gedik abis!

p/s: Masih ada beberapa barang yang aku nak beli tak dapat lagi tapi duit dah makin menyusut ni..adoyaiii..

10 Magic Words:

Qhaifa Nur said...

cantiklah cadar tu...tak pa thn depan mesti beli walau 1...

AnneRaini said...

tahun depan rasanya akan memborong gak cadar lagi...hihihi

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaa comel.. cartoon gtu..

adarnadzmie said...

kira cadar tahun baru lah yer....hehe...
md yg memang mengoda....akak sorang pun boleh abis ni...haha

ieda said...

sweet lah dikk
akak dah lama x berbelanja cadar katil nie .. tapi yg wida pilih tuu memang sweet :)

aloor teringat properety burger huhuh

nuyui a.k.a miss YUI said...

cute la cadar tu sis oiii..

wahida said...

yg merah tu pun aku berkenan nok...

Fieza79 said...

kalo dah less smpai gitu harus la rembat kan..leh ganti2 cadar bila jemu..

Mama Gee said...

chomellah cadar...akak pun tgh nk mengumpul cadar ni... :)

AnneRaini said...

memang syok shopping cadar ni...corak yg ada kemain menawan hati...murah lak tu..hehe

memang boleh kire cadar thn barulah ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...