Thursday, December 29, 2011

Nak balik ke tak?

Dari pagi tadi dok fikir nak balik ke tak nak? nak balik ke tak nak? Kalau balik kena amik halfday so rugilah cuti aku tahun ni. Dari nak carry forward 6 hari tinggal 5 hari stgh je tapi kalau tak balik pulak mesti petang ni aku gerak lambat ke kampung sedangkan aku kena sampai awal. Haduilah..buntu aku.

Mula2 memang aku nak gerak balik kampung lepas keje. Maknanya cume balik rumah amik Kasyah kemas botol2 susu die, masak air panas gitu gini sikit and terus gerak. Tapi ada pulak benda lain nak kena buat yang akan menyebabkan perjalanan aku tergendala lebih kurang sejam. Kalau gitu dah tentulah paling cepat pon kul 7 baru masuk highway. Last2 nanti kul 10.30 malam baru sampai umah mak aku.. Huish tensen betul. Ada je benda nak buat plan aku tergendala tau. Nak kata aku ni berkira tak jugak sbb selama ni aku diam jek. Kalau bersuara pon sekali sekala jek. Tapi kalau dah selalu sgt and memang kebetulan aku ada hal memang hanginlah jadinya... Dah jadi tak ikhlas dah skrg ni.. (Aku tau korang mesti tak paham sbb memang aku tak boleh nak kasi korang paham..Korang buat2 paham jelah)

Jadi pilihannya sekarang, amik halfday, kemas2 segala dan cuma tunggu laki aku balik keje dan berdesup perginya... Boleh jimat masa disitu. Haih buntulah.. Menyampah pon ada....

p/s:nak balik ke tak?

2 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

balik aje..hikhik.

amiey lee said...

yang penting..hati2 semasa on the way and selamat pegi n balik ye

take care

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...