Monday, December 12, 2011

Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah

Kembali lagi pada hari ini.. Baiklah hari ni akak nak tunjuk cara-cara macam mana nak masak... eh, eh ni apsal aku tetibe dah macam cefwan nak buat rancangan memasak pulak ni??? Konfius kejap. Hehe. Hari ni Isnin so kembali lagi bersiaran. Macam biasa hari senin memang aku muncul lambat sikit. Maklumler tuntuntan kerjaya.. Chewah!

Ingat tak last week aku kate nak masak nasi lemak? So hari sabtu tu memang aku buat ler nasi lemak. Kali ni spesel uols sbb aku siap buat ayam goreng berempah tau. Kelas kau mariaaa! Nasi lemak tu abang aku yang masak. Aku buat sambal dgn ayam goreng berempah tu. Buat agak banyak jugaklah. Kirenya memang pagi sampai malam duk pulun nasi lemak sesaja. Memang berkilo ler lemak aku naik hari tu..hihihi.. Tapi sedap ler makan nasi lemak sbb dah agak berkurun tak makan beria kan. Selalu tu cuit2 manja je..

The lauks... Nampak tak ayam tu? menggiurkan tak? abang dgn mak aku makan bertambah sbb sedap katanya..hihihi.. kembang kejap.. Yang kat atas tu gulai ikan aye yang aku masak malam sebelumnya. Saja je buat gulai nasi dagang tu tp nasi dagangnya takde. Makan dgn nasi putih je... Layan jugak..

Kali ni siap nasi sekali. Sambal tu memang pedas mengancam weh. Esoknya makan dgn lempeng. huh meleleh air hidung..hehehe..

Nasi lemak aku... Walaupun melantak tapi still kena kontrol jumlahnya.. Takut kalau seluar jeans aku ketat kang. Sapa nak jawab?Tapi kan ni nasi 1st round. Yang 2nd round punye tak kire lagi..hihihi..

Eh, korang nak ke resepi nasi lemak ni? Alah resepi biasa je. Sama macam orang lain masak jugak. Korang google resepi lain jelah ye... Yang ayam goreng tu nanti aku share resepinye.. tunggu mod rajin sampai..

p/s:bestnye harini.. balik rumah boleh terus makan sbb mak dah masak...hahaha.. i like!

9 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mnyelerakan!!!

Mamamya said...

akak klu masak nasi lemak utk sarapan pagi mmg akan sampai ke t/hari la makan nasi lemak sajor...ptg wajib buat lempeng atau rebus ubi... :)

Shiela Latif said...

konpem sedap nieh...hehee

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

uii..semalam mak masak nasi lemak..perghh.. mmg 3 kali tambah... ngee~ lagi suka mak yg masak..dari membeli kat luar.. xrasa santan.. hehe

Izan Ishak said...

sedapnya nasi lemak! baru berangan nak buat hari ni... tup2 nmpk nasi lemak kat sini plak...

AnneRaini said...

mamamya:aishh..lamanya tak makan ubi rebus...alamak teringin pulak..hihi

AnneRaini said...

nusha & shiela: memang sedap...

AnneRaini said...

Moon: yang masak sendiri tak suke ke???? kuikuikui

AnneRaini said...

Izan: kalau dah berangan mmg kena buatlah..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...