Thursday, December 22, 2011

Wishlist 2011..Berjaya ke?????

Ingat lagi tak aku ada share wish list untuk tahun 2011 tahun lepas? Tak ingat? Yelah dah setahun pun kan. Kalau nak tengok boleh klik sini. So harini aku nak update pencapaian aku untuk tahun ini. Berjaya ke aku dapatkan apa yang aku hajati? Meh kite cek satu persatu..

1. Yang pertamanya aku nak beli DSLR. Alhamdulillah aku berjaya mendapatkan sebiji DSLR pada bulan 4 yang lalu... Gigil gaklah nak beli tapi beli jugak... Dah kate wishlist.hehehe...

2. Yang keduanya pasal ASB. Konon nak duit tu cecah certain2 amount tp nan hado jelah. makin kurang lagi ada sebabnya aku dah pi gatal beli DSLR. Haruslah ada pengorbanan di situ. huhuhu.... Cuba lagi tahun ni. (tapi mcm takleh gak sebab sibuk nak berjalan)..

3. Aku nak pergi Bandung tapi bukan tahun ni. Insyaallah bulan empat tahun depan aku akan jejakkan kaki kat Bandung... Kire ini wishlist postpone punye..hehe. Tak kisahlah asalkan dapat gak pergi...

4. Lepas tu aku kononnye teringin nak beli designer handbag..Yang ni memang mungkin tidal sampai bile2... Daripada aku membazir bayar beribu utk hanbag yang lepas setahun aku boring, baiklah aku beli benda lain... Sofa ke, katil baru ke, set bilik tido Kasyah ke...betul tak?

5. Konon nak masuk kelas baking dgn sulam tapi nan hado jugak.. Mana aku nak campak si Kasyah kalo aku gi kelas tu? Dah tentu2lah takde yang boleh jaga die sbb laki ai dah sambung belajar...tunggu die habis belajar ler jawabnya...

6. Ipad? Tak kot. takde keperluan utk pakai Ipad. Kalau duit dah terlebih2 barulah boleh beli.. Itupun entah tahun bile sbb asik tak cukup duit adalah..huhu

Jadi kesimpulan yang boleh aku buat, dalam 6 yang aku wishkan cume DSLR je yang berjaya aku dptkn. Yang lain nan hado... bandung pulak postpone tahun depan..hihihi...

p/s:bilalah gaji aku nak sama besar cam Najib?????

3 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

jd ar tu dpt gak kan..hikhik.

Fieza79 said...

sekurangnya ada gak satu tercapai kan...tkpe anne terus kan usaha utk capai yg lain2...

Qhaifa Nur said...

hampir tercapai lah...tak pa tahun depan ada..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...