Monday, January 31, 2011

Separuh jalan runtuh

Ini berita yang latest aku terima..separuh jalan nak masuk ke kampungku dah runtuh... Hujan masih belum berhenti.. Jalan pun licin. Korang tengok jelah gambar ni yang aku ambil dari fb kawan2ku.





Sangat risau okay. Aku nak balik kampung. Hope sangat jalan tak runtuh habis and hujan berhenti untuk mengawal keadaan..Kesian kat mak aku yang nak balik jumpe bapak aku... Lagipun cuti CNY ni tak bermakna kalau terpaksa melanguk kat kl jek..

Huwarghhhhhh.....daaaaa....

Alamak, dah banjir....

Semalam dapat berita yang bandar Segamat dah banjir...Diorang kate banjir kali ni lebih besar daripada banjir tahun 2006... Semua jalan nak masuk ke Segamat dah terputus.. Alamak camne ni sebab aku plan nak balik kampung rabu ni. Camne nak balik kalau kampung banjir. Aceli rumah parents aku memang tak kena banjir tp kalau jalan masuk takde camne nak sampai ke rumah..huwarghh...

Ini aku nak kongsikan gambar2 keadaan banjir di segamat dan di felda pemanis kampungku... Gambar ni gambar dalam facebook kawan2 so aku mintak izin utk letak di sini ye..

Inilah keadaan jalan nak masuk ke kampung aku. Masa tahun 2006 jalan ni putus di bawa arus. Info terbaru kata jalan ni dah boleh dilalui tapi separuh jalan ni dah runtuh..OMG..hopefully tak runtuh sepenuhnye macam 2006 dulu sbb aku serius nak balik kampung...

Nampak terukkan??? Well memang teruk sbb aku dah melihatnye dulu...Hujan memang tak berhenti sejak seminggu yang lalu..

Ini salah sebuah rumah yang kena banjir kat kampung aku..Kesian kan... Nasib baik juga rumah family aku di kawsan yang tinggi..Tapi still tak seronok sbb cuaca buruk macam ni..

Ini pulak slah sebuah rumah yang ditenggelami air dekat jalan pemuda Segamat. 5 min dari bandar segamat...Kesian..

Taman Yayasan tempat aku selalu shopping pun dah banjir jugak..memang banjir kali ni betul2 teruk.. Habis lumpuh kegiatan kat bandar segamat...

Paras air sungai segamat dah melimpahi jambatan... Bandar bawah (kami bahagikan bandar segamat pada bandar bawah dan atas...) dah banjir teruk..banyak jalan dan kedai tenggelam.. My best friend terpaksa pindah juga sbb rumah die kena banjir...

Huwarghhh..aku nak balik kampung..tapi kalau segamat dah terputus hubungan camne aku nak balik??? Kalau jalan nak masuk kampung aku tu runtuh memang parahlah sbb jangankan telur dan roti ,sardin pun habis tau...huhuhu sedihnye..Aku sangat harap rabu ni semua banjir dah surut...Hujan berhentilah..

Sunday, January 30, 2011

Nasi Ayam Penyet

Menu malam ini Nasi Ayam Penyet best..Sedap woo..Nasi Ambeng yang aku teringin nak makan haritu tak dapat sbb tak jumpe kat pasar malam. So teringin lak nak makan ayam penyet. Nasib baik ada satu kedai ayam penyet kat Bangi. Dekat jek dgn rumah. tak yah aku susah nak fikir.

Ini sup rawon aka sup daging.. Memang pekat betul sup ni.Sedap..

Inilah ayam penyetnya...Sambal die powerla..pedas. I like. Tapi nasi die aku tak abis.. banyak giler nasi..

Gambar selingan....Si kecik ni boring sebab tak dpt mkn..tengok jek...

gambar si kecik ni lagi..layan jekla...

kalau nak makan nasi ayam penyet sile pergi makan kat kedai. tak pun buat sendiri...hehehe.. daaa...

Saturday, January 29, 2011

Kasyah demam

Saje nak letak gambar budak tembam ni demam..Tapi bukan die tengah demam sekarang. Aceli die demam hari rabu haritu. Agaknye berjangkit dengan aku sebab selasa tu aku demam so rabu tu Kasyah pulak. Aku detect die demam bile aku basuh tangan die ,die terus gigil. Hah, sah demam. Rasa dahi memang panas. Terus capai termometer. Alih-alih termometer tu berbunyi tet tet tet yang panjang. Kompem demam sebab termometer tu akan berbunyi bising kalau suhu lebih 37.5. kalau tak demam die bunyi kejap jek. Terus aku bagi ubat demam dan tampal kool fever yang memang kebetulan ada lagi sekeping.

Yang bagusnye Kasyah tak merengek-rengek pun. Die bantai main jek sampailah die berpeluh sebab beria sangat main. Dah berpeluh terus baik demam..hah lega no. bagus anak mama.

Tengoklah si kecik ni dengan kool fevernye tu...comel. Saje jek muka. tak mo senyum pun.

Napelah mama saya amik gambar saya ni. Tak sensitif langsung dengan ke'demam'an saya..



Hehehe...daaaa...

Artis dan botox

Aku bukan nak senaraikan nama-nama artis yang cucuk botox dengan vitamin c ni tapi aku nak komen sikit dengan sikap diorang yang pakai botox ni. Dah terang-teranglah muka korang tu dah lain tapi mesti taknak ngaku yang diorang cucuk botox. Bullshitlah.

Peminat bukan bodoh tak boleh nampak perbezaan muka korang dulu dan sekarang. Lagilah sekarang ni jaman internet. Senang-senang jek nak cari gambar2 lama korang untuk buat comparison. Dah tentu2lah nampak kebotoxan muka baru korang tu. Hish awatlah aku ni tetiba jek cerita pasal botox. Bukannya ape aku tengah layan drama sekarang ni and pelakon drama ni dah agak lama gak tak keluar tv so bile tgk muka die aku rasa lain macamlah pulak. Dok perati yang muka pelakon ni kembung sikit kat pipi. Lepas tu dagu die kemain panjang lagi sampai aku tengok pelik jek rupa die. Huh, dah sah-sah cucuk botox.

Lagi satu ade sorang penyanyi jaman 80an dulu yang cucuk botox tapi tak nak mengaku. Adeke die kate muka die nampak lain sebab teknik solekan. hek eleh ko ingat aku buta ke?? Takkanlah dengan umur ko yang dah separuh abad tu boleh tegang pipi dengan dagu. dahla tu bibir menjuih semacam jek. dulu tak macam tu okay. Lagi tak nak ngaku. geli aku. patutnye bile dah umur senja ni berubahlah pakai tudung ke tapi jangan harap. makin ligat pulak cucuk botox sana sini. Yang bestnye dengan anak2 die sekali layan botox. Seksi tak hengat bibir lak terjuih-juih. Aduhla very the pathetic ok.

So pada aku kalau muka tu dah camtu tak yah nak ubah-ubah. bukan makin lawa pun. makin pelik adela. bersyukurlah sikit dengan anugerah tuhan tu. Haish, confuse aku. Dahla malas aku nak membebel. daaaa....

Brownies Chewy Goey dan Mee Bandung Muar

Huhu..yummy! Yummy! Ini projek khamis malam jumaat. Patutnye aku update hari jumaat tp terlupa nak bawa kabel tepon nak transfer gambar ke komputer. Resepi brownies aku dah aim lama dah. Sejak terpandang kat blog Maklang Azie. Lepas tu baru-baru ni terpandang pulak kat fotopages kak rinnchan.. Wah ini tak boleh jadi.. Kena buat gak ni. Naka tak nak akupun mulakanlah projek brownies aku ni. Balik keje terus pergi kedai bakery kat Bangi. Sib baik sempat sebab masa aku pergi tu dah nak tutup.

Inilah rupanya brownies chewy goey ni.. Memang yummy sangat tau. Aku bawa pergi ofis semua kata sedap sebab rich dengan rasa cokelat. Kalau makan dengan aiskrim vanilla, pergh, memang mantap beb. Makan cam tu jek pun dah sedap...malaslah aku nak cerita banyak...

Ini pulak rupanya sebelum aku keluarkan dari loyang. Tekstur atas die agak crunchy sikit tapi dalam die memang moist sgtlah.. Adeke suamiku promote kat ofis kate aku terima tempahan. tak naklah aku. takut orang kate tak sedap walaupun ramai yang memuji..hihihh

Nak resepi ke???

Chewy Goey Yummy Brownies

Bahan A
250gm butter -potong kecil
400gm cooking coklat- potong kecil

Bahan B
6 biji telur
340gm Brown sugar
2tsp esen vanila
20gm coklat emulco

Bahan C
80gm tepung gandum
60gm serbuk koko
140gm kekacang walnut/pecan/macadamia - aku tak letak sbb takde stok kat kedai

cara
1. Double boil bahan A hingga cair. ketepikan dulu.
2.Pukul bahan B hingga gula hancur. Guna hand whisk je.
3.Tuangkan aduna coklat dlm bahan B. gaul sebati.
4. Masukkan tepung dan serbuk koko yg telah diayak. jgn gaul terlalu lama.
5.Tuang adunan dalam loyang dan bakar pada suhu 160 drjh celcius selama 50min -1 jam.

Sebelum aku mula dengan projek brownies, aku buat mee bandung muar untuk dinner. wallawei..sedap ooo..Jangn pulak korang ingat aku terer masak mee bandung ye.. aku guna rencah segera je. Rencah abu bakar hanifah yang aku beli masa MAHA haritu. Baru sekarang nak cuba. Memang sedap jadinya...So korang takyahla mintak resepi ye.. Beli jek rencah segera pastu korang leburlah apa korang nak masukkan dalam mee bandung tu...
Mee bandung muar yang original. Di pasti asli dan sedap.. Nak sikit?? Dah abis kutelan.

Okaylah..daaa....

Friday, January 28, 2011

Nasi Ambeng

Semalam tibe-tibe jek aku cakap kat mak aku yang aku teringin nak makan nasi ambeng. Hah, korang jangan pulak aku kate teringin jek mulalah nak fikir pregnant bagai... kalau tak pregnant tak boleh teringin ke??? Dulu masa aku sekolah2 teringin nak makan pape takde pulak org tanya aku pregnant ke??? Sekarang ni kalau sebut teringin mesti kata "Kasyah nak dapat adik ke?" Huh nyampah aku...(Bukan mak aku yg tnya tapi org dlm FB ler)

nak citer psl nasi ambeng tapi melalut ke lain pulak. Hehe. Dulu (taklah lama sgt tapi 2-3 bulan lepasla) ada jiran mak kat kampung buat kenduri and bagi nasi ambeng sebagai berkat. Mak bawa balik akupun rasalah..fuiyooo sedap giler nasi ambeng die. Sampai sekarang aku dok teringat2 kesedapan nasi ambeng tu. Tu yang petang ni nak gi cari nasi ambeng kat pasar malam. tapi tak sure ade ke tak. tapi kalau adepun takut tak sedap pulak...

Sape kat sini suka nasi ambeng????? Angkat tangan!!!!

Final list lucky draw..jom semak

Setelah ditutup, jumlah peserta lucky draw blog suka hati aku mencecah 150 orang..yeah..suka suka.. So inilah senarai peserta lucky draw ye. kalau ada nama-nama yang tertinggal sila inform aku sebelum 31 januari jam 11.59 malam. kalau takde tu kire sume okeyla ye...

  1. http://join-giveaway.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  2. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  3. http://nadsweetstory.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  4. http://nusha1706.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  5. http://canteek-selalu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  6. http://eyqaatiqah.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  7. http://wishmeluck-mamamya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  8. http://nettskerepek.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  9. http://bambam-story.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  10. http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  11. http://gen2merah.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  12. http://orencantik.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  13. http://ezarnclover.blogspot.com/2010/12/blog-suka-hati-aku-1st-lucky-draw-blog.html

  14. http://cintaakudankamuselamanya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  15. http://nanakimie.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  16. http://beecontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  17. http://keyna-orange-pie-contest-ga.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  18. http://kodoutulu.blogspot.com/2010/12/first-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  19. http://mamalieynaforcontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  20. http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  21. http://zaiikulim.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  22. http://taufidris.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  23. http://mylifeonlymyworld.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  24. http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  25. http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  26. http://ninironna.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  27. http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  28. http://ytelife.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

  29. http://yananuar-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  30. http://ady-shariz.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  31. http://nurezzattie.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-by-blog-suka-hati.html

  32. http://haycontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  33. http://syu90contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  34. http://diyadaniablogspotcom.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  35. http://aanie.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  36. http://ejanblog.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  37. http://ilovecontest-ya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  38. http://norazwa50.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  39. http://www.aidaazryn.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  40. http://adewkyuyueaffens.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  41. http://mummymujid-chocolatetarik.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  42. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  43. http://eima-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  44. http://remizati.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  45. http://arwendanish.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  46. http://zueannaleeya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  47. http://iedaimmi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  48. http://mummy-ila.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  49. http://azuinn.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  50. http://adiyahana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  51. http://suzie284contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  52. http://fieda0102.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  53. http://mycontestzone.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  54. http://contestibuaqimi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  55. http://florafana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  56. http://diary-kecilku.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  57. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  58. http://shikinlivelove.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  59. http://syarq.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  60. http://kakyong-sukasuka.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  61. http://am-ad.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  62. http://ibuafiqahhuzaifah.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  63. http://untukcontestaje.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  64. http://jueannacontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  65. http://myazublog.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  66. http://akmafaizal.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  67. http://emmileen.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  68. http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  69. http://izyancurlcurl.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  70. http://blogjuniza.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  71. http://ayuayu101.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  72. http://bluepinkbaby.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  73. http://keluarga17.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  74. http://deardindadya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  75. http://seindahfarhana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  76. http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  77. http://ogy2112.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  78. http://smilesweety.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  79. http://qard91.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  80. http://seindahbayu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  81. http://odahone.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  82. http://nidangokngek.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  83. http://cikdya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  84. http://nureenasir.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-darw-blog-suka-hati.html

  85. http://wmaziati.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  86. http://inasepi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  87. http://kasihfarhana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  88. http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  89. http://rosrusli-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  90. http://anaraudhah.blogspot.com/2010/12/lucky-draw.html

  91. http://inahasan.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  92. http://norazwa50.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati_24.html

  93. http://izancute.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  94. http://rosilahi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  95. http://erawatie18.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  96. http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  97. http://rinna57.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  98. http://adamhifdzan.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  99. http://cungkilanmemori.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  100. http://gengggkapak.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  101. http://lovechocolate-ga.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  102. http://merepek-in.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  103. http://anato1608.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  104. http://uni-lavaxyrea.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  105. http://syasyacrunchiecrush.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  106. http://hanyagiveawaycontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  107. http://blogfilda.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  108. http://jombercontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  109. http://kontahadif.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  110. http://gacontestzulyana83.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  111. http://syirassyirott.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  112. http://tiefazatie.blogspot.com/2010/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  113. http://shafieykaeika.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  114. http://usharapa.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  115. http://wnf7488.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  116. http://eiqamirae.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  117. http://sostomato-cili.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  118. http://tungkukayu.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  119. http://sitimaisarah90.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati_314.html

  120. http://ibusukacontest.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  121. http://fasyafrina.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  122. http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  123. http://sukasukimain2.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  124. http://luveeinzcontest.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  125. http://ayukamalia.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  126. http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  127. http://thetalkativeamok.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  128. http://blogsuduthati.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  129. http://jemariasmara.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  130. http://arolgiveaway.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  131. http://sahbanu-mulaan.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  132. http://ilovecontestblog.com/?p=52

  133. http://mylovelyfamily-umicayang.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  134. http://kontahadif.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  135. http://anisahsofiah.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  136. http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  137. http://allboutgancontest.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  138. http://nazayiena76blogspotcom.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  139. http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  140. http://syahznine.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  141. http://mieramomochan.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  142. http://chinky-winky.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  143. http://miszalina.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  144. http://farihanmohamad.blogspot.com/2011/01/give-away-contest-3-1st-lucky-draw-blog.html

  145. http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  146. http://aenmardhiah.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  147. http://rafoliancontest.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  148. http://suhadarazman.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  149. http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  150. http://shamizastylez.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  151. http://marifaelix.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

Tutup dengan rasminya

Sekarang diumumkan bahawa 1st Lucky Draw blog suka hati aku telah ditutup dengan rasminya...
Sesiapa yang menghantar penyertaan selepas ini tidak akan dilayan..
Aku akan update senarai peserta lucky draw lepas lunch.
Sila check nama anda and bagitau kalau ada yang tercicir.
Insyaallah pengumuman pemenang akan dibuat selepas cuti raya cina.

daaa....

1st Lucky Draw Blog Suka Hati Aku

Ini entry melekit melekat melekut.. Sila scroll ke bawah untuk new entry...


Setelah difikir-fikir ditangguh-tangguh akhirnya hari ini aku lancarkan juga Lucky Draw pertama blog SUKA HATI aku ni... Aku buat lucky draw ni sempena tahun baru 2011... Manalah tahu cabutan bertuah tahun baru ni akan buat hidup aku dan hidup korang lebih bertuah tahun 2011 dan seterusnya.... Kalau dah namanya lucky draw mestilah akan ada terma dan syarat kan?

Klik SINI

Cepat Lucky Draw ini akan berakhir 28 Januari 2011...

Thursday, January 27, 2011

Kelaut

Hah, korang jgn pulak ingat aku nak pergi piknik kat tepi pantai pulak.
Bukan aku nak pergi mandi laut ke apa tapi since badan belum pulih sepenuhnye mood aku memang kelaut la jawabnye.
demam dah kebah sekarang ni batuk pulak menyerang.
Mencikkk ok.
Asik uhuk uhuk sini..uhuk uhuk sana.. sakit dada aku.
hingus ni jgn ceritalah. Asik nak meleleh jek.
sememeh jek muka aku sekarang. Buhsan.

Mood kelaut..blogging pun kelaut gak...

daaa

Tuesday, January 25, 2011

Akhirnya aku tewas

dah berminggu aku disirami hujan bila balik kerja, akhirnya hari ni aku tewas. Demam sudah....Igtkan badan ni boleh bertahan lagi tapi nampak gayanya tak boleh gak.

Semalam kat opis dah ade tanda2 mcam org nak demam. selesema dgn teruk sekali sampaikan aku terpaksa curi tisu tandas sbb tisu aku dah abis... balik keje terus selubung dgn selimut sbb dah rasa sejuk giler. Cek guna termometer, sah mmg aku demam. 37.8 degree. alahai tak sukanya. SO pagi ni aku terpaksa mc and sekarang tgh dlm proses membaikkan diri walaupun badan lom berpeluh lagi. Nasib baik mak aku ade skrg dpt gak tologn buatkan bubur.

Oklah. pening pulak kepala. nak sambung rest kejap.. daaaa

Monday, January 24, 2011

Hah???Taska kena tutup seminggu???

Hari jumaat, balik dari keje seperti biasa kena amik Kasyah kat taska dulu. Tugas amik Kasyah memang suamiku punya sebab aku dah hantar masa pagi. Sampai kat kereta suamiku kata taska diarahkan tutup seminggu starting last fridayla..hah???terkejut beruklah aku tapi masih tetap mantain ayu gitu. Rupa-rupanya taska diarahkan tutup oleh pejabat kesihatan Putrajaya due tu ada kanak-kanak yang terkena jangkitan penyakit tangan, kaki dan mulut. Since penyakit tu berjangkit maka terpaksalah taska follow arahan penutupan tu.. Risau gak aku bile dengar 5 orang baby dah terkena jangkitan penyakit tu. Menurut penyelia taska orang pejabat kesihatan datang and cek sekali budak2 yang ada kat situ. Katanya Kasyah tak kena jangkitan.. Alhamdulillah. Tapi kalau nak ambil langkah berjaga-jaga elok kalau aku bawa kasyah ke klinik untuk buat pemeriksaan.

Dek kerana taska tutup seminggu takkanlah aku nak amik cuti seminggu pulak. Nak tak nak terpaksalah aku import baby sitter otai dari kampung.. Mak akulah tu..hehehe. Dan mak aku terpaksalah turut kata aku ni dek kerana kesian kat cucu.. Oh ya aku turut dibekalkan dengan risalah tentang penyakit tu. Penyakit ni memang menyerang kanak-kanak yang berumur di bawah 5 tahun. Macam mana ia berlaku? ada 2 sebab iaitu tidak bersih aka tidak menjaga kebersihan dan juga berada di tempat yang sesak dengan orang. So sebagai langkah pencegahan sesapa yang ada anak kecik tu silalah jaga kebersihan keluarga dan juga kurangkanlah bawa anak2 kecik kat tempat yang sesak aka penuh orang ye... Nak tahu lebih lanjut search jelah dalam google.

Friday, January 21, 2011

Bowling fiesta

Orang lain tengah sibuk vel vel kat batu cave aku vel vel kat bowling..hehehe... Perancangan untuk main boling dgn dak dak opis menjadik. Seronok weh walaupun pada hari kejadian teknik bowling aku hancus berderai tapi still fun. Akupun tak tau kenapa, bola yang aku lempar sume masuk longkang. padahal aku dah bajet baik punya.. Agaknye memang saje nak aku menang hadiah tercorot kot...huhuhuu

Ini antara peserta dihari kejadian..Ini group aku..Group putih.. Boleh pulak aku jadi first bowler..memang hampeh..

Suamiku mendukung Kasyah sementara aku baling bola...Kasyah bagus harini sebab tak banyak kerenah.. Last2 die bantai tido jek...

Si bowler tercorot pada hari kejadian... Orang lain dapat markah tinggi2 ko sorang jek dapat markah 30..huh memalukan sungguh..Weeked ni ko pergi training lagi yek..

Group kuning..semua terrer tuh..jeles aku tau...Eh, ilmu ape korang pakai hah???

Group aku lagi...ekceli ade gak yang terer dalam group aku tapi sbb aku punya markah low sgt terus tak balance...bak kata laki I "Sayang ni punca kekalahan lah"..huhuhu

Ececeeh..tengok gaya si bowler yang separa profesional...Baling pun ke longkang gak..cuma jumlah kena pin tu lagi banyaklah daripada aku..kuang kuang kuang


Tengok...walaupun tempat ni bising dgn suara kitorang yang super kuat dan radio yang memekik-mekik, si Kasyah ni tetap layan tido. Agaknye ngantuk sgt sampai "ada aku kesah"

Pemenang hadiah tercorot dimenangi oleh Anne..... Yeahhhh..Korang main dapat markah tinggi pun tak dpat hadiah macam aku tau...huh *berlagak okey*

Group kalah dengan beza 200 jatuhan pin..Eleh kalau aku dapat markah byk pun tak leh gak nak celen...

Group yang menang. Korang ade pemain pro..ngelat. Pastu bos Jepun tu asik strike jek...mana aci... nak adu kat ketua kampunglah cakap korang main tipu...:P

Tak kisahlahkan yang penting semua enjoys main...lenkali kite plan buat BBQ lak eh..tepi pantai or tepi air terjun...kali ni nak soh I organise pun boleh...

Kami seronok.....

Ade lagi gambar dlm kamera aku tp lom transfer lagi. Kalau rajin nanti aku letak eh. Harini masing-masing sakit badan..Sampaikan officer yang join semalam pon ngadu sakit kaki...huhuu...

Okaylah..daaaaa...

Wednesday, January 19, 2011

Malasnyer..

Bos aku ni kan suka sgt bagi keje dua tiga kali tau..Menyampah aku. Last week masa aku tengah buat clearance ctok kertas2 lame yang perlu disiat2 dan dikoyak2 tak nak bagi sekali kertas2 lame die tu. Ni tetiba dtg sengih2 kat meja aku suruh settlekan kertas last year yang ade sekotak besar tu...hadoila.. memang malas sungguh.

Kalau sehelai dua kertas takpe gak. ni ade beribu. Last week ade gak org tolong tapi this time kena buat sendiri.. Bencilah. Cube kalau nak bagi keje yang menyusahkan ni bagi sekaligus. tak yahla bile orang dah siap baru ko sibuk nak bagi lagi... Wasting time la. nasib baik ko bos kalau kuli dah lama dah aku potong gaji ko bagi kat aku...hahaha.

okaylah...mau sambung layan lagu.. daaaa....

Pandang Memandang-Latif Ibrahim & Kathijah ibrahim-[www.zaied...

Pernah dengat tak lagu ni??? Nostalgia beb. Lagu nyanyian Latif Ibrahim dan adiknya Khatijah Ibrahim. Syok jugak kan bile layan lagu-lagu lama ni... So kalau korang nak sama-sama syok macam aku jom layan lagu ni....

♪Sudah lama asyik pandang-pandang♫...
♪tanya sana dan tanya sini♫...
♪hingga kini masih kesorangan.. ♫
belum jumpa idaman hati.♪...
♪lalalalalala♪

Tuesday, January 18, 2011

Ada perlawanan bowling suka-suka tapi..

..aku dah lama giler tak main bowling. Last aku main Feb 2009. Sekarang dah January 2011. Tak ke dah dekat 2 tahun aku tak menyentuh bola bowling apatah lagi melemparnye.. Ye aku bukan membaling bola ye aku melempar sebabnye aku tersangatlah 'pengkor' bermain boling ni. Asik ke longkang jek. Dah main banyak kali pun terernye tak jugak..hahaha.

Aceli kami iaitu budak2 opis plan nak main boling cuti thaipusam ni. Hari khamis ni ler. Main suka-suka tapi siap ade hadiah bagai. Tak kesahlah layankan aje. Bile dah ade hadiah ni dah tentulah kena terer main ye dak? kalau baling satu game setakat dapat 60 mata hadiah kebendanya. Dah tentu2lah aku dalam kategori loser terhormat yang mampu nganga jek tengok orang lain dapat hadiah...huhuhuhu. Dulu masa aku muda2 belajar lagi, kalau sedara sedara aku main pastu ajak aku, mesti diorang cakap "kena bawak anne ni sebab nanti sape nak kalah." Huh sungguh kurang asam boi betul. Tapi dah memang itu hakikaktnye nak wak guane.

Aku ingat nak ajak suamiku pergi main bolingla petang ni. Nak kasi warm up. main satu game jadila. yang penting hari khamis ni taklah terkejut sgt nak main walaupun aku tau warm up ke tak ke aku tetap ke longkang...

daaaa....

Update list kali ketiga

    Yeay..dapat gak aku update list peserta Lucky Draw aku . List ni sehingga hari ini ye (18/1/2011 3pm)..boleh cek kot2 nama takde ke...kalau takde tu bagitau la...(Masih ada blog yang belum sempat singgah..slow2 ye..) . Setakat ni takde lagi yang join LD ni. Tapi takpelah aku tunggu lagi kot-kot ade yang nak join last minit. Ade gak blog yang aku dah singgah tapi tak tinggalkan jejak sebab tetiba hilang or hang or yang sewaktu dengannya. Jangan risau ye sebab bukan aku tak tengok tapi tak berjaya nak tinggalkan jejak.

  1. http://join-giveaway.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  2. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  3. http://nadsweetstory.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  4. http://nusha1706.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  5. http://canteek-selalu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  6. http://eyqaatiqah.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  7. http://wishmeluck-mamamya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  8. http://nettskerepek.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  9. http://bambam-story.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  10. http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  11. http://gen2merah.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  12. http://orencantik.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  13. http://ezarnclover.blogspot.com/2010/12/blog-suka-hati-aku-1st-lucky-draw-blog.html

  14. http://cintaakudankamuselamanya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  15. http://nanakimie.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  16. http://beecontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  17. http://keyna-orange-pie-contest-ga.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  18. http://kodoutulu.blogspot.com/2010/12/first-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  19. http://mamalieynaforcontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  20. http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  21. http://zaiikulim.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  22. http://taufidris.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  23. http://mylifeonlymyworld.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  24. http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  25. http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  26. http://ninironna.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  27. http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  28. http://ytelife.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

  29. http://yananuar-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  30. http://ady-shariz.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  31. http://nurezzattie.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-by-blog-suka-hati.html

  32. http://haycontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  33. http://syu90contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  34. http://diyadaniablogspotcom.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  35. http://aanie.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  36. http://ejanblog.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  37. http://ilovecontest-ya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  38. http://norazwa50.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  39. http://www.aidaazryn.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  40. http://adewkyuyueaffens.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  41. http://mummymujid-chocolatetarik.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  42. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  43. http://eima-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  44. http://remizati.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  45. http://arwendanish.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  46. http://zueannaleeya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  47. http://iedaimmi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  48. http://mummy-ila.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  49. http://azuinn.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  50. http://adiyahana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  51. http://suzie284contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  52. http://fieda0102.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  53. http://mycontestzone.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  54. http://contestibuaqimi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  55. http://florafana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  56. http://diary-kecilku.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  57. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  58. http://shikinlivelove.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  59. http://syarq.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  60. http://kakyong-sukasuka.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  61. http://am-ad.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  62. http://ibuafiqahhuzaifah.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  63. http://untukcontestaje.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  64. http://jueannacontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  65. http://myazublog.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  66. http://akmafaizal.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  67. http://emmileen.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  68. http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  69. http://izyancurlcurl.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  70. http://blogjuniza.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  71. http://ayuayu101.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  72. http://bluepinkbaby.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  73. http://keluarga17.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  74. http://deardindadya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  75. http://seindahfarhana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  76. http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  77. http://ogy2112.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  78. http://smilesweety.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  79. http://qard91.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  80. http://seindahbayu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  81. http://odahone.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  82. http://nidangokngek.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  83. http://cikdya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  84. http://nureenasir.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-darw-blog-suka-hati.html

  85. http://wmaziati.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  86. http://inasepi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  87. http://kasihfarhana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  88. http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  89. http://rosrusli-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  90. http://anaraudhah.blogspot.com/2010/12/lucky-draw.html

  91. http://inahasan.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  92. http://norazwa50.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati_24.html

  93. http://izancute.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  94. http://rosilahi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  95. http://erawatie18.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  96. http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  97. http://rinna57.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  98. http://adamhifdzan.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  99. http://cungkilanmemori.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  100. http://gengggkapak.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  101. http://lovechocolate-ga.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  102. http://merepek-in.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  103. http://anato1608.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  104. http://uni-lavaxyrea.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  105. http://syasyacrunchiecrush.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  106. http://hanyagiveawaycontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  107. http://blogfilda.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  108. http://jombercontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  109. http://kontahadif.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  110. http://gacontestzulyana83.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  111. http://syirassyirott.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  112. http://tiefazatie.blogspot.com/2010/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  113. http://shafieykaeika.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  114. http://usharapa.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  115. http://wnf7488.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  116. http://eiqamirae.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  117. http://sostomato-cili.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  118. http://tungkukayu.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  119. http://sitimaisarah90.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati_314.html

  120. http://ibusukacontest.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  121. http://fasyafrina.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  122. http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  123. http://sukasukimain2.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  124. http://luveeinzcontest.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  125. http://ayukamalia.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  126. http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  127. http://thetalkativeamok.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  128. http://blogsuduthati.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  129. http://jemariasmara.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  130. http://arolgiveaway.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  131. http://sahbanu-mulaan.blogspot.com/2011/01/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  132. http://ilovecontestblog.com/?p=52

Nak kena lempang????

Eiii, rasa nak melempang orang jek sekarang. Memang hangin betul aku dengan seseorang ni walaupun die dengan aku tiada talian darah aka takde kena mengena tapi dek kerana die tu ade kena mengena dengan seseorang yang aku kenal, akupun terasa kegeramannya. Tapi aku tak bolehlah nak cerita detail kat sini siapa kan. Tak eloklah kan.

Aku sungguh sungguh tak faham lagi confuse dengan sikap sesetengah manusia yang kononnya alim dan warak serta mengikut lunas-lunas agama tapi sebenarnye dalaman die tu adalah kosong. Seringkali menyatakan orang lain salah sedangkan diri sendiri tu lagi tak betul. Dah terang-terang ko tak jalankan tanggungjawab ko janganlah nak kate orang lain berkira sebab bayarkan untuk ko sedangkan sepatutnye itu tanggungjawab ko bayar tau tak. Dahla tu boleh lak ko tinggalkan anak bini ko bersendirian. Taulah ko ade tanggungjawab nak jaga adik dengan makcik ko tapi kalau bini pun ko tinggalkan itu dah tak balance dah. Adik ko pun bukannya budak kecik. dah tentu2lah dah 30an takkan nak kena jaga lagi. Bukannya adik ko tu OKU. Sihat walafiat jek aku tengok. Bini ko yang memang dah tentu sakit dalam pantang dengan kaki bengkak bernanah tu langsung ko tak jenguk ye. Takpe aku diamkan lagi.

Sekarang ni bile bini dah korbankan keluarga die sebab nak ikut ko pun ko boleh buat pasal lagi. Salah ker kalau duduk menyewa sendiri???? Bukan jauh pun dari rumah keluarga ko sampai ko tak boleh nak jenguk adik dengan makcik ko tu. Dah tentulah dekat. Pun tak boleh nak bertolak ansur lagi. Yang buat aku lagi hangin ni ko tu langsung tak nak balik rumah sebab mak dgn pak mertua ko datang nak jenguk anak cucu. Kurang ajar betul. Kecik ati orang tua tu diperlakukan macam tu tau. Terang-terang kedatangan diorang tu tak dialu-alukan. Jangankan nak balik nak salam tangan pun tak. macam ni ke perangai orang yang mengikut lunas agama??? Macam tu ke nak layan mak dengan pak mertua? Mak dengan pak mertua tu kan dah sama taraf dengan mak dengan bapak sendiri. Kalaupun tak suka jangan tunjuk. Hati orang tua nak kena jaga. Dahla ko amik anak die pastu nak kurang ajar pulak. memang nak kena pelempang dengan akulah tu.

Siap pulak ko boleh cakap selagi mak pak mertua ko ade ko takkan balik sebab selalunya akan ada benda yang buat ko tak suka bile mereka ada. Serius darah aku dah menyirap dah ni. Dahla ko berkurang ajar yang dah tentu2 salah di sisi agama pastu ko boleh cakap lak bini ko tak taat dan taknak dengar cakap ko. (Yang ni bukan main lagi ko pertahankan ikut agama yek) Abis selama ni tu ape? bukan ke dengar cakap ko bile setiap kali raya jek balik kampung ko sampai mak pak mertua ko kecik ati lagi. Sekarang ni bile bini ko stay kat rumah sewa layan mak pak die ko boleh kata bini ko tu tak taat. Hello, ajaran mana ko ikut ni? Abis tu bile ko tinggalkan anak bini ko selama berbulan2 tu bukan tak bertanggungjawab ke??? Konsep apa yang ko pegang bile dengan bangganyer ko bagitau sebagai isteri kena ikut cakap suami tapi bile bab nafkah zahir semua serah kat bini. Dahlah makan pakai anak bini yang tanggung pastu still lagi nak kata bini ko tu mengejar dunia dan mengejar kemewahan. Salah ke beli barang rumah sebab barang2 tu perlu. Takkanlah nak beli perabot dan barang elektrik tupun di kategorikan sebagai mengejar keduniaan???

Dahlah malas aku nak membebel. Buat aku sakit hati sesak dada jek. Aku tau kite takde kena mengena tapi selagi aku kenal ko aku taknak semua benda ni berlaku. Kalau ko rasa ko dah betul sgt, mari sini jumpa aku. Biar aku basuh kepala otak ko yang dah penuh lumut tu. Kalau takpun aku kasi pelempang jek. Biar keluar batu besar yang dok tercongok kat dalam kepala otak ko tu.

Monday, January 17, 2011

Mug KFC

Malam ni aku kami makan KFC as our dinner. Bukannya sebab aku mengidam ke apa nak makan KFC tapi dek kerana terpikat dengan cawan KFC yang diberi percuma itu.. Sebab berkenan sangat akupun pujuklah suamiku untuk belanja KFC. Nasib baik die nak gak melayan karenah bini die ni. Thanks abang.

Beli dua set sebab nak dua mug. Padahal aku bukannya nak makan sangat KFC tu. Malah tak teragak pun nak makan...hihihi

Dua ketul ayam setiap seorang. Kami request nak bahagian dada and tak nak peha sebab aku dengan suamiku bukan penggemar peha.

Inilah mug KFC yang aku mengidam tu.. cantik tak? comel kan? Aku tak pernah sibuk nak beli pape kalau KFC buat promotion cenggini tapi mug ni cam best jek.

Pandangan dari atas. Bentuk die agak unik tau.. Kalau korang nak mug ni belilah sendiri yek. Pergi jek KFC yang berdekatan..

Oklah..daaaa

Cirit Birit

Sejak hari Khamis lepas Kasyah kena cirit birit. Kesian pulak tengok die asik nak membuang jek. Walaupun die tak menangis beria tapi still kesian sebab die dah makin kurus. Aku dah mula rasa segala tulang temulang die bile aku pegang die. Dulu memang sedap tangan pegang die sebab die tembam. tapi lepas die demam pastu batuk dan sekarang kena cirit birit pulak die dah semakin susut.

Semalam aku dah bawa Kasyah pergi klinik so hopefully hari ni die dah kurang membuang. Pagi tadi sebelum pergi hantar Taska sempat lagi die membuang. Banyak giler. Entahlah ade orang kate die nak beralih bulan tapi kalau dah masuk 5 hari takkan beralih bulan kot...

Dok terfikir camnelah die kat taska harini...Rasa macam nak balik sekarang jugak.

Saturday, January 15, 2011

Nak Shopping tapi....

...takde duit. Tadi gi Jusco jap sebab adik iparku nak beli seluar. Mak mertuaku dengan pak mertuaku dengan adik iparku datang rumah aku malam tadi. So time belek2 baju tu nampaklah banyak baju yang berkenan di hati. Banyak tau. Memang tak sedo diri betul. Disebabkan sekarang tengah bulan so lu fikirlah sendiri. Mano den nak korek duit yang dah tinggal setoet tu. huhuhu.

Aim lepas dapat gaji nak serang Juscolah. dapat 2-3 helai pun jadilah. Tapikan sebenarnye aku baru jek beli baru baju. 3 helai lagi. takkan nak beli lagi kot. Padahal baju2 tu aku belum pakai lagi. Biasalah pompuan memang ada naluri shopping tak hengat dalam diri mereka termasuk aku..hahaha.

Okaylah. stop dulu. daaaa...

Friday, January 14, 2011

Minggu YOUTUBE sedunia

Mentang-mentangla bos busy tahap cipan minggu ni, mengambil kesempatan ko ye.. Hehehe, minggu ni bos aku ade guest dari Jepun so die kenala entertain guest die tu. Sepanjang harilah bos aku takde kat opis. Kalau ade pun kejap jek lepas tu die dah chaw cin chaw. Akupun apalgi meronggeng la kat opis ni.

Start hari selasa haritu aku bantai layan movie kat youtube. Best woo, takde gangguan. Selamba kodok jek aku bukak you tube sambil gelak2 kecil . Kang kalau aku bantai gelak beria kang kantoi lak kat bos besar.. Hari selasa aku nengok Ngangkung. Pastu hari rabu aku layan pontianak menjerit. Ala cerita kelakar seram lakonan ziana zain, Juliana Banos, Mazlan Pet Pet dan ramai lagila. Layan beb citer ni sebab dah lama tak tengok.. Lepas dah habis citer ni aku layan lak cerita pontianak kampung batu. Drama ala-ala twilight kat Astro tu... Best jugak..

Semalam, khamis aku layan cerita gila-gila pengantin remaja. Sakit rahang aku tahan gelak. Ko bayangkan jela muka orang yang nak tergelak tapi terpaksa tutup mulut takut terhambur ketawa berdekah tu...Buruk bebeno rupanye. Kelakar layan filem lama2 ni. Harini lak aku layan filem MX3. Pun best gak. Dah nak abis dah aku layan citer ni. Ingat lepas ni nak tengok pi mai pi mai tang tu dengan senario pulak lah...

oklah nak sambung tengok movie..daaaa

Wednesday, January 12, 2011

Mari update blog...

Tengah bos ku takde di opis ni bolehla aku menghapdet blog kejap. Eleh nak hapdet lama2 pun bukan bos ko ade..kan?kan?

Korang tengok tak citer Hani malam tadi? Aku layan gak citer ni sejak episod pertama die. Lagipun The biggest loser dah habih so takde citer nak tgk kul 9mlm. Boleh tahan best gak citer ni. Sedih jek bile si Hani tu disahkan ada barah otak and will be blind after the operation. Bapak die (dalam citer ni Esma daniel) tak boleh terima kenyataan and sedih sebab anak macam nak mati. Huwargh.. Agaknye semua parents dalam dunia ni pun akan sedih kalau anak kite sakit. betul tak? Dek kerana menghayati kesedihan seorang bapak, tak pasal-pasal suamiku tu turut layan sedih. eh, ape kes? Die pulak yang sebak sampai bergenang ayo mate sambil pandang aku and cakap "Abang cedih". ek? ek? ek? Aku terconfuse sekejap. Aku pun layan gak citer tu tapi takde pun sedih sedih bagai. Selalunya aku yang asik feeling meroyan kalau tengok citer sedih ade part menangis ni. Hihihihi memang lawaks la laki aku semalam. (Sory bang, sayang bocor rahsia..hahahaha..)

Erm, nak cerita apa lagi ek? Cerita pasal *** lah..eh, tak naklah. cerita pasal ### ke..pun tak nak lah..cerita $$$, @@@ or %%%..nantilah.. Sudahnye aku sudahkan jelah entry aku ni...daaaaa

Tuesday, January 11, 2011

Habuk berkodi

Ya Ampun...dah berhabuk dah blog aku ni . Lamenye aku abaikan blog kesayangan aku ni. Bukannya takde cerita tapi biasalah bila masuk tahun baru memang bertimbun paper aku nak kena bace. Nak habiskan paper seminggu tu memangla mencabar sebab bosan sey. Lagipun result tuk budak scholarship dah keluar so kenalah settlekan maan2 yang patut dulu.

Nak update kat rumah lak memang tak dan. Ksayah tu kalau nampak aku on jek lappy terus datang mengaco. Last2 aku tutup jek lappy tu..huhuhu.

Oh ya, suamiku dah pun memulakan kelasnye last weekend. Memang weekend aku sekarang tersangatlah bosan sebab aku cuma dok rumah jek. Nak keluar berdua dengan Kasyah memang aku tak sanggup sebab Kasyah tak berapa suka dok dlm stroller. Kalau asik nak dukung jek mau patah tangan aku. So aku just lepak kat rumah sambil layan Kasyah yang dah sangat aktif menjelajah seluruh rumah. Tau-tau jek dah hilang masuk bilik. Kadang2 dah ke meja makan nak panjat kerusi pulak. Itu belum lagi segala khazanah kat kabinet Tv yang diselongkarnye. Memang tak boleh nak duduk diam. Takpelah. Layankan aje.

Mesti ade yang tertanya suamiku tu belajar apa. Aceli die sambung belajar amik separuh masa kat UTM. Aku sokong jela walaupun kalau ikutkan kedudukan kewangan memang tak boleh nak bayar segala yuran tu. Tapi sebab mak die bersedia nak tolong bayarkan yuran so proceed jela. dalam masa 4 tahun nak tunggu die habis belajar memang aku kena sabar je. Tunggu Kasyah dah pandai jalan nanti taulah aku nak berjalan sana sini.

Okaylah. nanti kite cerita lagi. Nak sambung tengok peserta LD aku. banyak lagi nak catch up. daaa...

Wednesday, January 5, 2011

PENGUMUMAN PENTING

PENGUMUMAN PENTING..
TARIKH AKHIR 1ST LUCKY DRAW BLOG SUKA HATI AKU AKAN DITUNDA
DIULANGI DITUNDA
TARIKH BARU ADALAH PADA 28 JANUARY 2011
HARAP MAKLUM!!!!

MAAF ATAS SEGALA KELEWATAN INI...(busy lorr)

Tuesday, January 4, 2011

Haiiii

hallu halluu...
terpaksa buat update ringkas
curi masa sat kat opis
aku dah kembali bersiaran aka koje ler tu..
tengah menimbun paper nak kena baca..
mungkin Lucky draw aku akan dilanjutkan tempohnye..
tak sempat lagik nak terjah blog yang baru join..
esok baru aku buat pengumuman rasmi yer.
Oklah nak sambung kerja
ini minggu busy
dapat update pun dah kira mujur
daaaaa

Saturday, January 1, 2011

Happy New Year 2011

Just nak ucapkan


glitter-graphics.com

Semoga tahun baru ni memberi lebih makna pada kite semua..

p/s: Ku di Johor Bahru sekarang..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...