Monday, January 30, 2012

Aku rasa aku kena tukar......

.... selipar baru!

Jangan nak kata aku mengada ke manja ke mentel ke eh. Aku rasa selipar Bata aku yang sekarang aku pakai ni dah masuk kategori "sunat" ditukar. Memanglah masih belum masuk tahap "wajib" lagi tapi still kalau tukar lebih baik kan?? *wink*wink*

Selipar Bata yang aku pakai sekarang (pakai hari2 untuk segala aktiviti termasuk pergi keje malah ke pasar pun aku pasar selipar tu) dah mula terkopek/mengelupas rupa parasnya. Tapak die pun dah start terhakis..huhu sedih. Selipar tu aku beli masa raya 2010 so kalau dikire betul2 dah satu tahun 5 bulan dah aku lenjan selipar tu. Patutlah dah hampir nak nazak dah.hehehe..

Semalam sempatlah jengah Alamanda jap. Masuk kat Bata (Bata lagi) tapi cam tak nampak plak ade selipar yang aku berkenan. Takpe2 ada masa lagi sblm aku gi Bandung. Oh ya, sebut pasal Bandung, aku kena renew pasport aku ler...haduiiii!

p/s:entry merapu di minggu baru

6 Magic Words:

Mama Gee said...

yeyyy dpt siparr baru hehe..

wahh nk pi bandung ek..
leh lah akak kirim nih...hehe

Mamamya said...

ehh..sama lah kita anne,akak pun nak tukar selipar..akak ni klu drive x reti guna sandal kene guna selipar flipper tu..klu x mmg kaki ayam je lah tekan break n myk..heheee

Manismadu84 said...

memang patut pon..aku penah dgr doktor Muhaya(pakar Mata) kata..3 barang kita yang paling penting adalah spek,berus gigi n kasut..hehehe..(aku selipar sepoloh henggit jugak)

wahida said...

aku pun mcm ko, selagi tak hancur selipar/kasut tu, mmg aku lenjan sampai tak nampak rupa dah...

AnneRaini said...

kak gee: belum dpt lagi lar..

nak kirim ape?kirim salam boleh ler...hikhikhik

AnneRaini said...

mamamya:sy dulu suke kaki ayam je bw kete tp skrg ni dah pakai selipar dah..haha

manismadu:selipar sepoloh hengget lagi sedap pakai weh.

wahida:lenjan sampai malu nak ngaku tu selipar sendiri..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...