Tuesday, January 17, 2012

Kerepek Ngaku @ China Arrowhead

Ini projek Isnin minggu lepas. Dah lama berhajat nak buat kerepek ngaku ni sebab ada orang kata sedap. 3 tahun gak aku postpone nak buat kerepek ni. Bile tibe musin CNY je mesti aku malas. Bile malas je mesti CNY..ekkk?? Haha sebenarnye seru tu tak sampai lagi untuk aku beli nagku ni. Kebetulan aku ke carrefour beli barang sikit so aku cekalkan hati ambil gak ngaku ni. Alah beli 7 biji je sbb nak merasa. Murah je 66 sen..hihihi.

Esoknye gigihlah aku basuh ngaku ni sebab tgh bersemangat nak buat tp cek punye cek kat rumah aku takde slicer.. Okay terus ajak suami gi beli kat mydin tapi nan hado. Takpelah postpone esok. Gi cari kat carrefour pulak tp still takde. Sedih. Nak tak nak aku slice sendiri guna pisau. Jenuh tau. Nasib baik jadi.

Inilah rupanya ngaku @ ngarku @ china arrowhead ni. Dulu terfikir gak kenapalah orang cina ni berebut beli time CNY. Ingat buat masak2 lauk tu. Rupanya buat kerepek. Oh ya satu tips nak sagat/slice ngaku ni, masa kopek kulit tu jgn buang tangkai kepala die. Tangkai tu boleh guna as pemegang masa slice...

Inilah rupanya kerepek ngaku tu.. Sedap uolsss.. Rasa die lemak2 gitu. Suami aku pon kata sedap. Lagi sedap daripada kerepek ubi tau. Rasanya raya cina ni aku nak beli lagilah. Nak ajak mak aku buat projek ngaku ni. Best sikit ramai2. Taklah lenguh berdiri ngadap kuali..boleh buat berkilo2...hihihi

p/s:raya cina ni tak jadi nak gi jalan2. balik kampung jelah.redha je..huhuhu..

5 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

lupe pernh mkn ke x..owh,ptotla cina berebut smlm bli kat tesco..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ramainyer kata ngaku ni sedap..huhu..nak jugak laa try beli.. hehe

AnneRaini said...

yui:tulah kalo gi pasaraya mmg berebut org cina ni beli.

moon:mmg sedap moon. haruslah moon try.

Aida Azryn said...

nampak cam berselera je. ;D

Mama Gee said...

ramai dh buat kan...
lum tergerak hati nk membuatnya walaupun nampak kt c4 ari tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...