Tuesday, January 10, 2012

Mereka telah pergi...

(Curi masa update sbb dah boring buat keje)

Harini aku mendapat khabar yang dua orang yang aku kenali telah kembali ke rahmatullah. Seorang adalah bekas pelajar sekolah aku dulu. Aku memang tak rapat dengan die tapi aku kenal die dalam masa yang singkat sebelum die pindah sekolah. Aku ingat lagi die selalu kacau aku bile pagi2 aku pergi kelas die nak lepak dgn geng2 aku. Tapi tulah 2 minggu je kot die sempat kacau aku lepas tu die pindah. Hari semalam die menghembuskan nafasnya yang terakhir selepas terjatuh semasa membuat latihan (die seorang tentera udara). Semoga rohnya dicucuri rahmat..Al-fatihah- AZHAR KHAFIZ bin SANUSI.

Baru sebentar tadi aku mendapat khabar yang bekas guru sekolah agama aku telah pergi mengadap ilahi kerana kemalangan jalan raya. Cikgu Fauziah yang pernah menjadi guru kelas aku masa aku darjah 2 sekolah agama. Arwah memang seorang yang sangat baik. Tak suke marah2 pelajar. Pendekatannya selalunya lembut sbb tu aku sayang die. Die sentisa tersenyum melayan karenah pelajar2nya. Macam tak percaya dengan berita ni tapi bile difikir2kan balik, cume die saja yang bernama cikgu Fauziah kat sekolah tu dulu. Andai benarlah berita ini, hanya doa yang dapat aku titipkan semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-fatihah. (Andai bukan die orangnya, maaf aku khilaf)

Setiap yang hidup pasti akan mati

p/s: sekelip mata je Allah boleh ambil nyawa kite. Insafnya aku.

6 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

al-Fatihah utk arwah..

FiZ said...

innalillah.

pss:kak anne, sy br dpt fridge tu 2hr lps.nnt ada msa, sy bt entry k.tQ again.luv u sis ;)

Istighfarin said...

tak ada yg abadi plend,,,

Salam persahabatan

@izY@N said...

Rasanye aku kenal si azhar tu..semoga kedua2 ditempatkan dikalangan org yg soleh..alfatihah

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

al-fatihah utk mereka berdua..

Mama Gee said...

Innalillah...
Yg hidup pasti akan kembali pdNya...
itu pasti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...