Wednesday, January 4, 2012

Nak basikal pulak...

Last week aku pergi Giant Shah Alam. Gi sana sebab nak jumpa orang tapi dah alang2 sampai tu roundlah kejap dalam tu. Nak jugak cari almari baju untuk Kasyah kot-kot ada offer almari murah ker.. Kat dalam giant tu, tempat perabot2 tak jauh dari tempat basikal. So Kasyah sekarang ni memang pantang nampak basikal weh. Terus nak naik. Layankan jugak die kejap. Letak die atas basikal yang ada kat situ. Masalahnya bile dah naik atas basikal die takmo turun. Nak terus main basikal tu. Ah, sudah aku nak balik dah. Last2 terpaksa angkat die secara paksa. Teruslah die meraung menangis meratap bagai macam budak kena dera... Huhuhu malus I tau.

Sekarang ni kalau pergi any mall ke supermarket ke mana2 jelah, memang aku mengelak nak lalu tempat basikal. Kasyah dah pandai meminta dan mengamuk kalau tak dapat apa die nak. Dahla kalo mengamuk tu siap marah2 sambil jerit lagi. Pastu hentak2 kepala die kat badan sape yang dukung die. Lagi best die gigit tangan ko.. Ganas tak ganas anak aku. Ikut perangai sapelah agaknya..hahaha

Balik kampung aritu dapatlah die layan main basikal. Bukan aku taknak belikan basikal tapi die bukan reti balance badan lagi. Mesti jatuh. Tu yang aku malas nak belikan dulu. Tunggu die 2 tahun baru aku beli basikal. Skrg ni main je kereta yang ada kat rumah tu. Yang tu pun kadang jatuh jugak. hehe.. Jom layan gambar Kasyah.

Muka ceria sebab dapat main basikal. Time die mengamuk tu rasa nak ku cubit2 jek pipi mulus die tu. Geram tau!





Okaylah, tetiba malas nak taip caption..hehe.. Daaaaa.....

6 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

takpe, t mama belikan la tu..tunggu ea kasyah.

amiey lee said...

dia suka naik basikal...

ye la kita plak kalau g memana elak kan dari jumpa kereta kontyrol..sbb sarah na ashraf akan mengamuk2 nak naik

Mama Gee said...

haah..kecik lg le...bg besooo skit...

AnneRaini said...

tunggu cik yui belikanlah..hehe

AnneRaini said...

amiey: tulah kalau boleh mmg elak tempat2 yang ada mainan ni...haru jadinya..

kak gee: tulah nak tunggu besar sikit biar tak jatuh..

AnneRaini said...

amiey: tulah kalau boleh mmg elak tempat2 yang ada mainan ni...haru jadinya..

kak gee: tulah nak tunggu besar sikit biar tak jatuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...