Thursday, February 23, 2012

Darah naik atau naik darah?

"Kalau darah aku naik..aku meninggal."
"Kalau aku naik darah..engkau meninggal."


Aku rasakan. sesiapa yang duduk kat KL ni sgt berisiko tinggi nak kena darah tinggi...Bukan sebab salah makan tapi sbb stress. Mane taknye setiap pagi mengadap jammed dicampur dgn berjumpe dgn pemandu2 kurang ajar kat jalan raya betul2 buat hati ni jadi geram sesangat...


Tension! Tension!


Semalamkan masa aku balik keje adelah satu kete persona hitam ni buat taik dgn aku. Bukan die berak tgh jalan ye kawan2 tapi die boleh cross dari lane paling kiri sbb nak pergi lane kanan utk masuk ke simpang.. Pergh menyirap aku sbb aku ni dah tentu2 sebelah die jek. Tak masal kena brek emengency tau. Terus aku hon lepas tu aku pandang die and cakap "bongok" kat die... kalaulah nasib tak baik, memang dah berlanggar dah..

Pastukan last weekend, aku satu family naik motor nak gi pasar cari kerang. Teringinlah pulak nak makan kerang bakar. So kamipun keluar naik motor jek sbb nak pergi pasar presint 8 jek. Sedang syok laki aku bawa motor tibe2 ada satu persona hitam (persona lagi) keluar dari simpang and terus melulu masuk kat depan motor kami. Takke terkojut laki aku tu.. Kitorang ni motor tau...Ko tu kalau nak masuk pun tengok2 lah dulu ada kenderaan ke tak.. ni main terjah je. So laki akupun hon ler... Boleh pulak die kejar motor kitorang dan hon semula sambil bagi fuck... Giler sial pemandu mcm tu. Die yang salah, kite yang kena jugak... hishh...sabo jelah...

tu pasal aku kata, kalau tak aku naik darah, mungkin darah aku yang naik...Jomlah bawak basikal..jimat pon jimat..boleh kurus pulak tu...huhuhu...

dahlah malas aku nak merepek.... Kang aku beli kereta kebal, aku lenyek jek semua kereta yang kurang ajar ni..padan muka..huhuhu

p/s:Semalam citer kat mak pasal hati terluka kat opis. mak pon kata, cari ler keje lain...huhuhu.. Masalahnya, mane nak cari keje yg sesuai tu????

7 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

bhay kan..sy yg nek moto ni pon risau..kt dah berhati tp org lain??

hampehhh.

Mama Gee said...

akak pun pergi pasar presint 8...kalo terjumpa tu tegur2 lah ya...

anne duk presint berapa? hubby kerja gov ya?

wahida said...

jom naik basikal jom...aku pun nak kuruskan peha ni....hehe...

nok, ko ok tak kat ofis tu? try lagi cari keje lain tau, jgn putus asa...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

dan kerana kes2 pemandu kurang ajar camtu laa membuatkan moon jadi takut nak bawa kereta.. huhuhu~

Mamamya said...

akak klu dok KL mmg x akan berani bawa kete anne...dok kat melaka ni pun t'kial2 memandu lagi ler kat sana...

sambil keje..cuba lah cari keje yg lebih serasi..tp jgn lah b'henti dulu..dah kompom dpt baru resign.. :)

Qhaifa Nur said...

takut gak dapat yang betul2 samseng nih, dia yang salah kita pulak kena debik..minta dijauhkan

nanakimie said...

ish,sangatlah xde adab kn sis. kita punya la nk hati2,sesedap diorang je drive melulu..

tu la nana takut nak drive ni,hee...start dpt lesen smpai la ni nana xdrive:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...