Saturday, February 4, 2012

Doraemon Carnival dan Doraemon Mall

Bahagian terakhir dalam misi mencari Doraemon..eh..eh..misi melawat Doraemon ler... Lepas berada dalam arena of stars, kami keluar pulak menuju ke carnivalnyer yang erada di belakang arena of stars. Dekat carnival ni adalah tempat utk bermain2 dan juga jualan makanan.. Semuanye kena bayar guna touch n go. Kat sini aku cume beli crepe dan yoyoice saja. Tapi serius crepe tu sedap sgt. lupa pulak nak amik gambar.

Sebelum keluar tu, tetiba nampak pulak suneo ni, terus suruh suami ambil gambar. nak ambil gambar dgn suneo ni kemain ramai pulak org kerumun..

Dekat karnival pon ada shizuka tp mcm biaslaah ramai org so malaslah aku nak berebut2..

Ambil gambar dulu. lepak2 makan crepe sambil tunggu Doraemon keluar. nak ambil gambar dgn Doraemon kena beratur dan hanya 30 keluarga pertama jek yang dpt naik stage utk ambil gambar dgn Doraemon.

Doraemon dah keluar.. Comel...


Kasyah? Diepon syok gak tgk Doraemon tapi dah lama2 buat hal sendiri jek...

Dah boring dah so gerak balik jelah... nak keluar tu kami kena lalu Doraemon mall...

Macam2 ada jual kat sini. Semuanya barang2 Doraemon tp harganya memang mencekik betul. Patung comel yang aku pegang ni pun dah RM20 ye...

Tak mampu nak beli amik gambar sudah...hehehe

Walaupun ada macam2 barang doraemon tp syg takde jual FM doraemon..huhu..aku memang tak beli papepun sbb tak berbaloi kot..kat luar boleh dpt lagi murah.

Sbelum balik ambil gambar lagi dgn doraemon besar ni...masa ni orang dah tak ramai so senanglah nak amik gambar.

Kami lepak2 kejap jek dalam indoor tu sbb tgk jam dah pukul 4. balik jelah. Dalam perjalanan turun tu kami singgah kat satu kawasan pusat jualan tak jauh drpd memorial lim goh tong tu. dapatlah aku beli FM genting... So habislah jalan2 genting tgk doraemon aku...

daaa....

p/s: tak balik umah terus tapi kami ke......akan di sambung nanti...cuti maaa...

2 Magic Words:

Cik Cyida said...

wahh
doraemon!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

bnyaknyerrrr patung doremon... Geram tgk..klu moon..mau rembat satu...bleh buat tambah koleksi utk jd bantal peluk time tdo...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...