Friday, February 3, 2012

Doraemon Town

Sampailah kite ke Doraemon's Town. Kat sini adalah replika bangunan2 yang ada dalam komik Doraemon tu. Antaranya, kedai-kedai, sekolah, rumah2. Tapi jangan expect to much sbb tempatnye kecik jek. tak puas pun jalan dah habis dah. Kat sini orang lagi ramai and memang berebut nak amik gambar.

Aku dan suneo di depan kedai mainan. camne aku tau kedai mainan sbb aku boleh baca tulisan Jepun tu. Die tulis omocha so cari dlm kamus momocha tu toys. Kedai mainanlah kan..hikhikhik

Bersama Nobita di depan kedai Dorayaki...

Dengan Shizuka pulak.. Masa kat UM tu kengkawan kelas Jepun aku panggil aku Shizuka tau..hahaha. kelakar pulak bile ingat balik.

Suamiku dan Kasyah bersama Giant...

Bersama papa Nobita yang bernama Nobisuke Nobi... Nama penuh Nobita ialah Nobita Nobi. tapi kalau ikut jepun, diorang sebut nama family dulu baru nama sendiri.

Ini mak Nobita yang garang.. Tamako Nobi...

Di depan sekolah Nobita. Ada pulak terselit mak suneo kat situ..heheh

Ramai betul orang nak amik gambar dekat patung Doraemon.. Last2 aku amik kat replika Doraemon jelah..asal ada ye dak??? Tengoklah kasyah tu sibuk die nak pegang hidung Doraemon..

Oh ya, kat dalam town ni ada jugak kedai2 souvenior dan kedai Dorayaki. Harga Dorayaki ni RM10 satu.. Aku tak beli pon sbb rasa cam mahal ler pulak..Alah beli jek dorayaki kat Jusco..sedap gak..hikhikhik

sambung lagi.....

5 Magic Words:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

mak aiii..mahalnyerr dorayaki tue...

mrs adam said...

anak saya tgk saya baca blog ni,terus kate nak pergi doaemon world ni.haha.dah ckp kat dia dah abis la doraemon world tu

AnneRaini said...

moon:memang mahal tp made in japanlah..hehe

mrs adam:eh ada lagilah smpi 5hb..sempat lg ni..hehe

Mama Gee said...

beg doramon yg keluar mcm2 tu ade tak? kalo ade nk gak beli..hahaa

Aida Azryn said...

wahhhhhhh! kan best kalau ada kat perlis! :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...