Friday, February 3, 2012

Doraemon world - bahagian 1

okey okey setelah penat beratur, akhirnye tibalah giliran aku untuk masuk. Kenapa die bagi masuk 25 org setiap 3 minit sbb first2 korang akan di bawa masuk ke bilik2 kecil yang menyerupai bilik sebenar komik doraemon. Ada beberapa bilik or bahagian and setiap bilik ni cume boleh stay 3 minit jek. Tu yang kena masuk group by group tu supaya tak crowded sgt. Padahal berebut kan ko nak amik gambar dgn 24 orang yang lain..phewww.

Mak orang yang terlebih excited dapat masuk Doraemon world sementalahan ia adalah tiket free..weeehuuuu..Ni dekat first section iaitu tempat die memperkenalkan karektor2 dlm doraemon.

Sempat ambil gambar di mana2 yang boleh sbb ada masa 3 minit saja dan kenalah share dgn org lain juga...

Section @ bilik kedua adalah bilik tidur Nobita. Jangan mengharapkan gambar yang super gorgeous dgn orang ramai berhimpit.... Redha jelah.

Ada Dorami dan Doraemon. actually takdelah same sgt dgn komik tp mungkin jugak sbb org ramai so dah tak nmpak dah rupa sebenar die...huhuu

Yang ketiga adalah Nobita's living room. Ada mak Nobita, bapak die dgn Nobita nak makan...Lagi payah nak amik gambar kat sini.. Akupun sampai dah malas dah...

Tetap menyelit nak amik gambar. Asal boleh je ni..huhuhu

Seterusnye ke rumah suneo pulak. tempat Nobita selalu melepak dgn kawan2 pastu tak sudah2 kena buli sbb mainan suneo selalunye boleh main 3 orang jek...hehehe

Yang terakhir adalah time tunnel di mana terdapatnye mesin masa doraemon... Gelap ye dalam ni ala time tunnel le konon...

Cepat2 amik gamabr sbb malas nak berebut. Lagipun ada je orang2 yang kurang sensitif dan mementingkan diri sendiri sampai aku naik menyampah. nasib baik aku tak menyepak muka2 masing2.

Selepas bilik2 ni barulah kami sampai kat Doraemon's town. Kat sini dah boleh bergerak bebas tanpa batasan waktu. Yang tu kite sambung lagi ye....

daaaaa

p/s: Laparlah pulak.

2 Magic Words:

amiey lee said...

nmpak menarik hee

Mama Gee said...

tak dpt pergi layan jelah gambar2 anne :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...