Tuesday, February 21, 2012

Fun at Critterland

Tinggalkan cerita panas semalam..Moh kite ke cerita happy2 pula.. Yang benonyer aku nak up cerita ni pagi tadi tp dek kerana baru dpt berita kecewa lagi menyedihkan (takde kena mengena dgn hati dan perasaan tp benda tak best kat opis) so petang baru ler mood aku dtg nak update blog.

Ini kejadian hari sabtu lepas. Memandangkan ujung minggu ni suami aku dah mula kelas balik, so die cadangkan kami gi bawa Kasyah jalan-jalan. Yelah lepas ni 4 bulan aku terperap kat rumah time weekend sementara nak tunggu die cuti sem. So aku decide untuk bawa Kasyah ke Critterland. Survey internet sana sini untuk dapatkan maklumat dan nah kami terjah juga. Tiket nak masuk sini RM15 (weekdays) dan RM22 (weekend). Tiket ni Kasyah jer yang kena bayar. So setiap sorang anak dgn 1 tiket tu, dibenarkan 2 orang penjaga untuk join masuk. Kiranya mak bapak free ler... Sorryler ye..gambar agak banyak.. Korang redha jelah..hehe

Baru sampai. Mula2 masuk jumpe dengan big trampoline ni... so bolehlah korang terlompat2 macam kera kena belacan bersama anak2 korang...

Lepas tu kami terus ke bahagian kolam bola ni.. Tempat nilah yang paling Kasyah enjoy sekali... Mak bapak diepun enjoy gak..hahaha





Sempat tido jugak dalam ni..hahaha... Oh ya kat dlm ni lorong2nya adalah rendah makanya korang akan sakit pinggang sbb kena terbongkok2 nak bergerak..Dah namanya meant for children kan..

Seterusnya pergi main slide yang agak tinggi ni... Kami tak lepaskan kasyah slide sendiri sbb tinggikan so mak bapak diepun joinlah sekaki...hehe.. Cume nak memanjat pergi kat slide ni boleh semput mak nokkk...Penat tau.

Eh, eh ni sape yang terlebih gembira ni???????


Yeayyy..mama pulak slide...aku ni sebenarnye agak ngeri nak main slide2 ni...Siyes kaki aku ketar terus lepas turun slide ni..hahahaha..

Papa pulak...hehehe. Masa kami pergi ni kebetulan ada satu group Chinese kids yang agak kurang ajar tau... Dahlah diorang ni kutip semua bola yang diperlukan untuk main volcano lepas tu diorang boleh halau2 kitorang pulak.. Boleh die cakap "auntie, you cannot come here... this place is for kids and not for big auntie like you" Perghkan..menyirap jek aku dengar tapi aku buat dek.. Buat mcm budak2 tu tak wujud pun.. Padahal bapak die dgn makcik die kemain beria main dgn diorg....nasib baik aku tak balas "that balls are not yours. We pay to enter this place also. If i want to take that balls, what can you do????" Ni memang apa yang ada dlm hati akulah masa tu. Kalau ikutkan nak jek aku rampas semua bola2 tu dan teraburkan..biar padan muka...tapi budak2..biar jelah... Kasyah jangan kurang ajar dgn orang, faham!

Volcano section yang tak boleh dimain sbb sebiji balls pun takde.. Bolanye bukan yang kat dalam pool balls tu tp bola pink yang lembut..

Yang ni pulak boleh main tembak2 bola buat again no balls for you to play this since all the balls goes to that rude chinese kids.

Jom pergi main kat kolam bola yang lagi best ni drpd layan budak2 kurang ajar... Kasyah lebih enjoy kat sini.. Kat sini pon ada slide jugak tp kecik jelah and die boleh main sorang2 tanpa perlu kami join slide sekali..

eh, anak mama ni nak menari zapin ke????



Ni lagi satu section yang memang utk toddler tp Kasyah still lebih suka main kat bola banyak2 tu...


Nak naik jugak mama die ni... tak sedar diri sungguh...hahaha

Dah jom balik...Kami habiskan masa 2 jam kat sini. Lepas tu kami terus pergi ke Mines sbb Kasyah tak makan lagi..

Lupa pulak aku nak bagitau, Critterland ni terletak di bangunan the Heritage kat sebelah mines tu... Senang jek nak cari tp parking heritage tu RM5 per entry ye...Kalau nak parking kat mines boleh jugak sbb ada tunnel utk ke heritage tp letihlah nak jalan..hehe. Kalau nak datang sini jangan lupa bawa stokin sbb stokin wajib...

daaaaaaa...

p/s:suamiku kursus 3 hari sampai Khamis so aku single 3 hari ni..hahahaha

9 Magic Words:

Mama Gee said...

merasa gak mak paknya main sama...hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya..plg besh tgk part mak dia sakat sonok tu..hihi..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wowwww...bestnyerrr nak main gak..nak gak... hehe

Mamamya said...

wahhh..bestnya dapat baring2an kat ball yg byk2 tu...

seronok kan anne tgk anak happy... ;)

nanakimie said...

mama pun berseronok sekali ye..hee...happy family,bju pun sedondon gitu:)

nana baru tau tempat ni,slu p mines je..hee...

haish,kurang ajr btul ank org cna tu...

adarnadzmie said...

syokkk laaa mama ngan abah pun boleh main dlm tu... :)

mrs adam said...

ala anak satu ok jugak pergi.kalau anak dua sudah double itu tiket,hee.rm15x2=rm30,kalau weekend rm44.adoi

ieda said...

wah2 bestnya dikk tmpt nie
banyak belonn besoor
mak ayah anak same2 happy jee ekeke ;)

Qhaifa Nur said...

seronoknya sesekali buat gitu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...