Thursday, February 16, 2012

Happy time for Kasyah

Aktiviti weekend.. hari ahad bawa Kasyah pergi presint 9 nak mandi kolam. Kesian die sbb memang dah lama kami tak bawa die mandi kolam.. Masa nak pergi tu langit macam dah start gelap tp kami positif mungkin kat kolam tu tak ujan. So pergilah ke sana. On the way tu dah nampak rintik2 hujan kat cermin kete.. Alamak! Tapi tak pe teruskan perjalanan. Lagipun rintik jek..

Sampai kat sana Kasyah dah mula excited nampak kolam tu.. Meronta2 lah die nak turun main air.. Baru jek die cecah2 kaki kat tepi kolam, kami rasa lagi rintik2 hujan.. Aisehman...Nak hujanlah pulak.. Terpaksalah suamiku angkat Kasyah yang tengah excited tu bawa ke kereta. Masa tu baru rintik2 hujan and aku rasa cam kesian pulak dgn Kasyah. Tengah excited giler die masa tu... Alih2 rintik2 tu berhenti... Kami terus turun kete and cepat2 bawa Kasyah masuk kolam...

baru main2 tepi kolam...Seronok tengok die asik sengih jek..

Ahahakakahahaka.... Gelak gumbira sbb dapat masuk kolam...



Aku suruh suami aku biar Kasyah tenggelam. Konon nak ajar die menyelam ler. So bila biarkan die rupanya kaki die dah bole cecah lantai kolam. Air tu paras dagu die je. Mula2 die mcm unsecure jugak tp lama2 terus teruja jalan sendiri dalam kolam. Kejap2 kang terminum air tu..yelah, air paras dagu...hehe. Siap tak kasi papa die pegang die sbb die rasa dah boleh survive sendiri dalam kolam..huhuhu anak anak.. Mama pon tak berani nak mandi kolam nak oiii...hihihi

Dah setengah jam kami pun angkat Kasyah nak bawa salin baju.. dan dan jek tengah nak pakaikan die pampers, ujan pon turun dgn lebatnye...Selamat kami and nasib baik dapat jugak kasyah mandi kolam...

daaaa...

p/s:suami kata nak gi jenjalan ujung minggu... Nak bawa Kasyah pergi mana ye???

15 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

for kasyah ke for mummynya ni??hikhik..

cheqna said...

wah..
budak2 memang suka ngan air

Cik Cyida said...

kasyah.. mcm watak cite lagenda budak setan tu..

alololo.. suweet name dia..

hai kasyah :)

Mama Gee said...

laaa anne duk putrajaya gak ke?
dah lama mama tak ke kolam tu..
byk kenangan..sedih je kalo lalu situ..
budak2 mmg sukele dpt main air..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

masuk2 blog nie.. ingatkan salah masuk blog tadi..hehe

nampak lain.. makin cantik :)

amboi seronok dia main air yerkk..

AnneRaini said...

yui:for Kasyah ler..akak dok tepi jek..

cheqna:mmg suke smpi menangis kalau ajak balik..

cyida:sejak baca novel lagenda budak setan thn1998 terus nekad nak letak nama anak Kasyah..haha

AnneRaini said...

kak gee: sy duk presint 15..hhehe

moon:datang mood rajin smlm tu yg main tukar2 tu..haha

wahida said...

wow...template baru...sweet...

budak2 mmg suka sgt main air kan..

nasib baik sempat kasyah mandi kat kolam tu...

Qhaifa Nur said...

masa adik ipar belajar kat alam shah, selalu dengar dia citer tempat ni...

sini rupanya, best juga..

fiza said...

seronoknya...

kolam ni kt presint 9 area mana???
mana tau kot terpergi putrajaya leh singgah bwk ank main :)

Mamamya said...

bestnya anne...akak terhad sikit nak bawa anak2 mandi manda ni sbb afiqah ada asthma...tp t'ingin nak bawa dia org pi melaka wonderland...

nanakimie said...

jelas terpancar kasyah happy:)

wah,papa dia nk bwk ke mana tu..pergi pantai pulak kot:)

wahida said...

weh...aku dah edit...Sona Textile tu kat Lantai 2 nok...pisang salai cheese tu tak mahal, lebih kurang rp10,000 tak silap aku...

AnneRaini said...

fiza:kolam ni dkt depan food court presint 9..dekat pusat kejiranan..

mamamya:nak gak pergi melaka wonderland....jom gi sesama kak lia..hehe

AnneRaini said...

nanakimi:nak jalan2 kat kl jek...mungkin ke critterland..

wahida:ok nok..thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...