Tuesday, February 14, 2012

Melawat kawasan

Ini cerita cuti taipusam yang lepas..hehe biasalah aku kalau updet dlm blog mesti lambat punye...ada aku kesah???

Pagi hari Isnin tu, tetiba rasa mcm nak pergi jenguk kebun abah. dah lama sangat tak pergi. Rasanya lebih 5 tahun aku tak pergi. Entah-entah dah 10 tahun..hehehe. So dek kerana nak sangat tengok keadaan kebun sekarang selepas pokok getah dah kena tebang, so akupun decide nak pergi gak. Bawa kelisa jek sbb jalan nak ke kebun tu tak bape elok. Masa ni baru pukul 9 pagi. suami akupun tido lagi so aku just kejut die bagitau aku nak gi kebun. tibe2 die bangun cakap nak ikut..hehe..

Tak sangka jalan nak gi kebun langsung tak berubah. Maksud aku, kat mana dulu ada lekuk, skrg pun ada lagi lekuk.. Yang ada lopak tetap berlopak. Senang siter langsung tak berubah.

Suami aku yang festime pergi kebun abah. Kasyah pon kemain teruja tengok kawasan lapang. luas mata memandang. terus die sibuk nak berlari-larian..

dah panas sbb semua pokok getah dah tebang. Skrg ni dah ditanam dengan kelapa sawit tp masih kecik2 lagi pokoknye..

Pokok2 buah2-an yang masih tinggal. Pokok durian yang byk dulupun dah abis kena tebang...huhuhu

anak2 sedara akupun ikut gak gi kebun. Masing2 pon jakun tak pernah gi kebun..hehe

Dulu masa aku kecik2 memang selalu aku gi kebun sbb takde sape nak jaga aku kat rumah. So aku lepaklah kat kebun sambil tolong bapa aku kumpul getah...takpun aku gi kutip biji getah tu...Seronok pulak bile ingat2 balik...

daaaaaa...

p/s:apsal banyak keje ni..buhsan.

6 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

luasnya kebun ni..

AnneRaini said...

yang ni nampak luas sbb sebelah2 tu kebun org lain..kebun abah akak 10 ekar jek...

mrs adam said...

saya dulu g kebun sawit mak saya tolong cabut tunggul kayu n tolong kira buah sawit.eh tapi skrg xde perasaan nak g kebun.bole tak.haha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa best laa ada gak kebunnya.. hehehe

moon ada kebun kat fb jerkk.. hehehehhee

Aine Ainun said...

Bestkan kalo teringat kenangan dulu....

Samela, kebun kmpung sypun byk sgt pokok yg da kena tebang...
Skrg ni lapang je la....

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...